Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/12411
Назва: Українське державотворення у ХХ столітті: ідеї та практика
Автори: Гаврилюк, Олександр Никифорович
Havryliuk, Oleksandr N.
Бібліографічний опис: Гаврилюк О. Н. Українське державотворення у ХХ столітті: ідеї та практика : програма вибіркової навчальної дисципліни підготовки магістра спеціальності 032 "Історія та археологія", 014 "Середня освіта (Історія)" / О. Н. Гаврилюк ; Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, Кафедра нової та новітньої історії України. - Луцьк, 2017. - 12 с.
Дата публікації: бер-2017
Дата внесення: 25-тра-2017
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Теми: Україна
державотворення
політика
партії
Конституція
законодавство
Короткий огляд (реферат): Предметом вивчення навчальної дисципліни є діяльність теоретичного та практичного характеру українського політикуму та українського суспільства загалом, що стосується розробки засад та реалізації змісту державотворчого процесу в Україні. впродовж ХХ ст.Метою викладання навчальної дисципліни «Українське державотворення у ХХ столітті: ідеї та практика» є закріплення у студентів цілісного уявлення про закономірності та зміст процесу формування у середовищі національної еліти теоретичних засад українського державотворення, практичну діяльність представників різних напрямів українського політикуму в означеній сфері, виокремлення студентами тих аспектів історичного досвіду українського державотворення, які необхідно використовувати для розбудови сучасної України. Основні завдання вивчення дисципліни «Українське державотворення у ХХ столітті: ідеї та практика»: показати становлення в українському суспільстві ХХ ст. різних поглядів щодо національного державного будівництва; висвітлити та узагальнити зміст практичних кроків українського політикуму щодо їх реалізації (здобутки, проблеми, перешкоди та нереалізовані можливості на шляху будівництва української державності); вдосконалити навички студентів застосовувати історичний досвід українського державотворення у практичній професійній діяльності, виховувати студентів політично освіченими та національно свідомими, патріотично налаштованими особистостями. Програма навчальної дисципліни складається з двох змістових модулів: 1. Відродження української державності (початок ХХ ст. – червень 1941 рр.). 2. Радянська державність в Україні. Незалежна Україна.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/12411
Тип вмісту: Training program
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FH)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Укр_державотвор_ ХХ .pdf853,99 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.