Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/8167
Назва: Ґрунтознавство
Автори: Полянський, Сергій Володимирович
Polianskyi, Serhii V.
Бібліографічний опис: Полянський С. В. Ґрунтознавство : робоча програма вибіркової навчальної дисципліни за напрямом підготовки бакалавр галузі знань 0801 Геодезія та землеустрій напряму 6.080101 Геодезія, картографія та землеустрій / С. В. Полянський ; Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, кафедра фізичної географії. - Луцьк, 2015. - 17 с.
Дата публікації: 2015
Дата внесення: 19-лют-2016
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Теми: польові дослідження
меліорація грунтів
грунтові розрізи
гранулометричний склад
щільність
вологість грунту
Короткий огляд (реферат): Робочу програму складено у відповідності до навчального плану напряму 6.080101 “Геодезія, картографія та землеустрій”. Курс передбачає вивчення ґрунту, його походження, будову, склад і властивості. Мета курсу навчальної дисципліни – формування поняття про ґрунтознавство як науку, розглядати ґрунт як важливий природний ресурс та об’єкт господарської діяльності, його значення в науково-технічному прогресі сільськогосподарського виробництва та вирішення завдань раціонального використання і збереження природних ресурсів, зокрема земельних. Основні завдання навчальної дисципліни: теоретичні знання закономірностей формування ґрунтів, властивостей їх мінеральної та органічної речовини, специфіка між фазових взаємодій, особливостей вбирного комплексу, типів режимів, класифікацій та номенклатури ґрунтів; – формування вмінь проведення польових досліджень ґрунтів; – оволодіння методиками дослідження ґрунтів; – розуміння суті ґрунтотворного процесу, основ раціонального використання та шляхів стабілізації і підвищення родючості; – засвоєння навичок морфологічного аналізу ґрунтів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/8167
Тип вмісту: Training program
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FGEO)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
gruntozn_vybirk.pdf435,19 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.