Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/7014
Назва: Слово в українській поезії
Автори: Бублейник, Людмила Василівна
Bubleinyk, Liudmyla V.
Бібліографічний опис: Бублейник Л. В. Слово в українській поезії : навчальний посібник із спецкурсу / Л.В.Бублейник. - Луцьк : ВІЕМ, 2012. - 312 с.
Дата публікації: 2012
Дата внесення: 25-гру-2015
Видавництво: Волинський інститут економіки і менеджменту
Теми: мова української поезії
стильові параметри
ідіостиль
колоризм
тропи
інтертекстуальні словесні образи
образні конотації
мовна експресія
звукообрази
Короткий огляд (реферат): У посібникові розглянуто деякі з найважливіших стильових параметрів мови української поезії кінця ХІХ-початку ХХ ст. Проаналізовано особливості ідіостилю Лесі Українки: функціональне навантаження антропонімів та колоризмів, засоби створення контрасту, роль і місце порівнянь у системі тропів, інтертекстуальні словесні образи та форми діалогу в драматичних поемах. У розгляді мовотворчості Є. Маланюка увагу зосереджено на характері образних конотацій в ономастичній лексиці, схарактеризовано структуру та семантику «речовинних» метафор, метафоричні складники концепту вітер, лексичні засоби створення мовної експресії та функції звукообразів. Проаналізовано Слово як об’єкт художнього зображення у Ліни Костенко, поетику контрасту в її ліриці та мовно-стилістичні особливості роману «Берестечко». Посібник укладено на основі матеріалів монографії автора «Світ слова української поезії» (Луцьк, 2011), доповнених та опрацьованих відповідно до вимог наукового навчального видання. Для студентів, аспірантів, учителів та всіх, хто цікавиться проблематикою художнього мовлення.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/7014
Тип вмісту: Handbook
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FFG)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2012.pdf2,06 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.