Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/6867
Назва: Теорія та методологія історії
Автори: Бондаренко, Геннадій Васильович
Bondarenko, Hennadii V.
Бібліографічний опис: Бондаренко Г. В. Теорія та методологія історії : робоча програма нормативної навчальної дисципліни підготовки магістрів спеціальність 8.02030201 “Історія” / Г. В. Бондаренко ; Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, кафедра документознавства і музейної справи. - Луцьк, 2015. - 18 с.
Дата публікації: 4-лис-2015
Дата внесення: 4-лис-2015
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Теми: методологія історичної науки
цивілізаційні підходи
історичне пізнання
історичні течії
наукові школи
Короткий огляд (реферат): Мета курсу: ознайомити студентів-істориків з основними напрямами та етапами розвитку історичної думки, історіософськими концепціями, становленням історії як наукової і фахової дисципліни, теоретичними та методологічними новаціями історичної науки на різних етапах її розвитку, з поняттям теорії та методології історії. Цей предмет викладається на старших курсах і покликаний систематизувати знання і вдосконалити процес мислительної діяльності студентів як представників історичної науки. Логічність та науковість мислення залежить від того, наскільки студент оволодів понятійно-категоріальним апаратом історичної науки, наскільки він вміє розрізняти закономірності й особливості історичного процесу та історичного пізнання. Разом з тим, важливе місце у підготовці фахівця-історика займає теорія історичного пізнання, як важливий інструмент фахової діяльності, що складається з різних концептуальних положень, підходів або методологій, методик і технологій історичного дослідження, понятійно-категоріального апарату.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/6867
Тип вмісту: Training program
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FH)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
tmi2_progr.pdf921,68 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.