Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/4717
Назва: До питання про публічно-правовий та приватно-правовий характер спору, що розглядається адміністративною юстицією
Автори: Кравчук, Володимир Миколайович
Kravchuk, Volodymyr M.
Бібліографічний опис: Кравчук В. М. До питання про публічно-правовий та приватно-правовий характер спору, що розглядається адміністративною юстицією / В. М. Кравчук // Формування правової держави в Україні: проблеми і перспективи : зб.тез доповідей на наук.-практ. конф., 11 квітня 2008 року, м. Тернопіль / Тернопільський національний економічний університет, юридичний факультет. – Тернопіль, 2008. – С. 190-196.
Дата публікації: кві-2008
Дата внесення: 7-лис-2014
Видавництво: Тернопільський національний економічний університет
Теми: оскарження громадянами неправомірних дій
органи державного управління
адміністративний порядок оскарження
судовий порядок оскарження
адміністративна юрисдикція
Короткий огляд (реферат): Для відносин між державою і суб’єктами громадянського суспільства є властивим те, що з боку владних структур проявляється прагнення розширити коло своїх владних повноважень на шкоду правам та інтересам громадян і юридичних осіб. Відтак виникає потреба у зміцненні захисту від цих посягань. Розвиток правового регулювання оскарження громадянами неправомірних дій органів виконавчої влади дозволяє зробити висновок, що в Україні сформувалися два основних шляхи оскарження – адміністративний (позасудовий) та судовий, які знаходяться в тісному взаємозв'язку. Науково обґрунтоване поєднання судового й адміністративного порядків оскарження дозволяє щонайкраще вирішити проблему поділу праці в сфері відносин, що стосується взаємоконтролю між різними органами держави, зміцнення законності, поліпшення механізму охорони прав громадян.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/4717
Тип вмісту: Thesis
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FYu)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
konf_ternopil_ekonom2008.pdf93,53 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.