Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/4596
Назва: Дослідження підвалів житлових будівель-кам'яниць втраченої історичної забудови м. Луцька XVI-XVII ст.
Автори: Златогорський, Олексій Євгенович
Лукомський, Юрій Володимирович
Собуцький, Микола Миколайович
Zlatohorskyi, Oleksii Ye.
Lukomskyi, Yurii V.
Sobutskyi, Mykola M.
Бібліографічний опис: Златогорський, О. Дослідження підвалів житлових будівель-кам'яниць втраченої історичної забудови м. Луцька XVI–XVII ст. / О. Златогорський, Ю. Лукомський, М. Собуцький // Археологічні дослідження в Україні. 2012 : щорічник / Ін-тут археології НАН України ; ред. Д. М. Козак. - Луцьк : Волинські старожитності, 2013. - С. 137–140.
Дата публікації: 2013
Дата внесення: 6-жов-2014
Видавництво: Інститут археології НАН України
Теми: Кафедральна,13
Луцьк
Старе місто
скарб
підземелля
Короткий огляд (реферат): Архітектурно-археологічні дослідження на території Окольного міста середньовічного Лучеська (м. Луцьк, вул. Кафедральна, 13) здійснювалися експедицією ДП «Волинські старожитності» на земельній ділянці площею 0,1 га, що розташовується в центрі Луцького державного історико-культурного заповідника. Проведений аналіз картографічних матеріалів у співставленні з розкритими елементами будівель дозволяє встановити, що маємо справу з автентичними конструкціями, які відображають етапи формування й розвитку забудови на цій ділянці. Окрім цінності в історико-архітектурному та будівельно-технологічному аспектах, нововиявлені пам’ятки мають значну історико-культурну вагу та потребують подальшого докладного вивчення і збереження. Пам’ятка є об’єктом як археологічного дослідження, так і рекреаційно-туристичного використання у межах широкої теми «Підземелля давнього Луцька».
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/4596
Тип вмісту: Article
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FH)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
263_zlatogorski2.pdf546,54 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.