Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/4594
Назва: Розвідка в с. Мала Осниця Маневицького району
Автори: Златогорський, Олексій Євгенович
Вашета, Михайло Петрович
Чопюк, Володимир Вікторович
Zlatohorskyi, Oleksii Ye.
Vasheta, Mykhailo P.
Chopiuk, Volodymyr V.
Бібліографічний опис: Златогорський, О. Розвідка в с. Мала Осниця Маневицького р-ну / О. Златогорський, М. Вашета, В. Чопюк // Археологічні дослідження в Україні. 2012 : щорічник / Ін-тут археології НАН України ; ред. Д. М. Козак. - Луцьк : Волинські старожитності, 2013.- С. 137.
Дата публікації: 2013
Дата внесення: 3-жов-2014
Видавництво: Інститут археології НАН України
Теми: Мала Осниця
монастир Св.Трійці
р. Кормин
Михайло Чарторийський
Короткий огляд (реферат): У с. Мала Осниця Маневицького р-ну експедицією ДП «Волинські старожитності» проведено шурфуванням у місці вірогідного розміщення монастиря Святої Трійці. Монастир було локалізовано В. Рожком (монографія «Православні монастирі Волині і Полісся») на підставі легенди про перенесення старої церкви в центр села з пагорба на лівому березі р. Кормин, приблизно наприкінці XVIІI — на початку ХІХ ст. За джерелами, церкву Св. Трійці у Малій Осниці побудував відомий меценат середини XVI ст. Михайло Чарторийський. З ініціативи волинських археологів і директора Маневицького краєзнавчого музею Петра Хомича на пам’ятку виготовлено охоронну документацію та охоронний знак.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/4594
Тип вмісту: Article
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FH)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
267_zlatogorski6.pdf175,46 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.