Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/3357
Назва: Роль лінгвокраїнознавчого аспекту при навчанні англійської мови студентів вищих навчальних закладів
Автори: Петровська, Надія Максимівна
Petrovska, Nadiia M.
Бібліографічний опис: Петровська Н. М. Роль лінгвокраїнознавчого аспекту при навчанні англійської мови студентів вищих навчальних закладів / Н. М. Петровська // Мовні універсалії у міжкультурній комунікації : матеріали ІІ наук.-практ. семінару, 24 лютого 2012. – Луцьк, 2012. – С. 150-153.
Дата публікації: 2012
Дата внесення: 27-лют-2014
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Теми: країнознавчо-орієнтована лексика
лінгвокраїнознавство
лінгвокраїнознавчі компетенції
Короткий огляд (реферат): Проблеми взаємопо’вязаного оволодіння іноземною мовою і відповідною культурою вивчається лінгвокраїнознавством. В сучасній методичній літературі лінгвокраїнознавство розглядається з двох сторін. По-перше, лінгвокраїнознавство – це аспект методики викладання іноземних мов, в якому досліджується питання відбору та прийомів подачі студентам відомостей про країну, мова якої вивчається, з метою забезпечення володіння даною мовою. По-друге, лінгвокраїнознавство – це аспект навчання іноземної мови, в якому поряд з фонетичним, лексичними та граматичними компонентами вивчається і національно-культурний компонент мовного матеріалу. Кінцевою метою засвоєння лінгвокраїнознавчого аспекту є формування у студентів лінгвокраїнознавчої компетенції, тобто цілісної системи уявлень про основні національні традиції, звичаї та реалії країни, мова якої вивчається, що дозволяє студентам асоціювати з мовною одиницею ту ж саму інформацію, що і носії цієї мови і досягти повноцінного розуміння іншомовного тексту та розуміння при спілкуванні з іноземцями.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/3357
Тип вмісту: Thesis
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FMV)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2012seminar.pdf657,52 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.