Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/3019
Назва: Міфізація минулого й сучасності в художньому світі Василя Слапчука
Інші назви: Мифизация прошлого и современности в художественном мире Василия Слапчука
Автори: Колошук, Надія Георгіївна
Koloshuk, Nadiia H.
Бібліографічний опис: Колошук Н. Міфізація минулого й сучасності в художньому світі Василя Слапчука / Надія Колошук // Волинь у житті та творчості письменників : зб. наук. праць / авт.-упоряд. Н. Г. Сташенко. – Вид. 2-е, доп. і переробл. – Луцьк : Твердиня, 2007. – С. 159–168.
Дата публікації: 2007
Дата внесення: 12-лют-2014
Видавництво: Волинський державний університет ім. Лесі Українки
Теми: Василь Слапчук
лірика
художній світ
міфізація
Короткий огляд (реферат): В.Слапчук належить до того покоління сучасних українських митців, які відмовились від зовнішніх ознак вітчизняної традиції (як-от, зокрема, незмінно серйозне ставлення до патріотичної риторики, до її священних міфів), але залишається в її руслі, якщо про належність до традиції робити висновки, зваживши на смислову структуру образу, на його глибинні корені. Він є яскравим поетом-модерністом з екзистенціалістським (в релігійному його варіанті) складом філософського мислення, однак це теж швидше продовження, ніж відкидання вітчизняної традиції, адже тут вгадується близькість не лише до «нью-йоркців», а й до В.Стуса, І.Калинця, Т.Мельничука. Нарешті, він є одним з найоригінальніших і найяскравіших поетів свого покоління в Україні. У статті йдеться про міфізацію минулого й сучасності України в ліриці В.Слапчука, про представлений в ній особливий світ як плід індивідуального авторського міфотворення. Йдеться про ставлення поета-сучасника до провідної традиції української літератури – патріотичної теми.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/3019
Тип вмісту: Article
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FFG)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
VSlapchuk2.pdf133,38 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.