Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/29861
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorБезсмертнюк, Тарас Петрович-
dc.contributor.authorМульчак, Олексій Іванович-
dc.date.accessioned2025-12-17T12:15:51Z-
dc.date.available2025-12-17T12:15:51Z-
dc.date.issued2025-12-
dc.identifier.citationМульчак О. І. Ресторанний ринок України в умовах війни: виклики, адаптаційні стратегії та перспективи розвитку : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 241 Готельно-ресторанна справа / наук. кер. Т. П. Безсмертнюк ; Волинський національний університет імені Лесі Українки. Луцьк, 2025. 53 с.uk_UK
dc.identifier.urihttps://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/29861-
dc.description.abstractУ магістерській роботі досліджено трансформаційні процеси, що відбулися у сфері ресторанного господарства України під впливом повномасштабної війни. Проаналізовано стан, динаміку та основні тенденції розвитку ресторанної індустрії у 2022–2024 рр., визначено регіональні особливості, масштаби падіння ділової активності, зміни у попиті та споживчій поведінці, вплив логістичних, енергетичних та кадрових факторів на роботу закладів ресторанного господарства. Окрему увагу приділено соціальній та волонтерській ролі ресторанного бізнесу у підтримці оборони країни та гуманітарної інфраструктури. У роботі систематизовано адаптаційні механізми, які застосовують ресторанні підприємства для збереження життєздатності в умовах війни, серед яких – оптимізація витрат, локалізація постачання, цифровізація, розвиток доставки, автономізація енергозабезпечення, універсалізація персоналу, трансформація маркетингових стратегій та посилення взаємодії з локальними спільнотами. Виявлено основні проблеми галузі: інфляційний тиск, падіння платоспроможності населення, дефіцит кадрів, логістичні порушення, безпекові ризики та нерівномірність регіонального розвитку. Оцінено заходи державної підтримки та нормативно-правові умови функціонування ресторанного сектора в період війни. Визначено перспективи післявоєнного відновлення ресторанного ринку України, зокрема очікуване зростання попиту, розвиток гастротуризму, інвестиційний потенціал, формування ветеранського бізнесу та посилення ролі української гастрономії у світі.uk_UK
dc.subjectресторанний ринокuk_UK
dc.subjectадаптаційні стратегіїuk_UK
dc.subjectHoReCauk_UK
dc.subjectресторанна індустріяuk_UK
dc.subjectпіслявоєнне відновленняuk_UK
dc.titleРесторанний ринок України в умовах війни: виклики, адаптаційні стратегії та перспективи розвиткуuk_UK
dc.typeMaster Thesis-
dc.contributor.affiliationКафедра готельно-ресторанної справи, туризму і рекреаціїuk_UK
dc.contributor.affiliation241 Готельно-ресторанна справаuk_UK
dc.coverage.countryUAuk_UK
Розташовується у зібраннях:FGEO_KR (2025)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Mulchak_2025.pdf793,37 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.