Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/28435
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorКорнелюк, Ольга Антонівна-
dc.contributor.authorЛихач, Зоряна Олександрівна-
dc.date.accessioned2025-09-02T10:50:30Z-
dc.date.available2025-09-02T10:50:30Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationЛихач З. Аналіз тенденцій розвитку світового ринку кави : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 292 Міжнародні економічні відносини / наук. кер. О. А. Корнелюк ; Волинський національний університет імені Лесі Українки. Луцьк 2025. 43 с.uk_UK
dc.identifier.urihttps://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/28435-
dc.description.abstractУ роботі досліджено сучасний стан світового ринку кави, розглянуто структурно-географічну специфіку галузі, головних виробників та імпортерів цієї сировини, а також виокремлено економіко-географічні, інституційні та соціально-екологічні фактори, що визначають його розвиток. Ринок кави розуміється як стратегічно важлива ланка міжнародної торгівлі сировинними товарами, яка істотно впливає на економіку країн-виробників та задоволення світового споживчих потреб. Метою дослідження є системний аналіз сучасного стану світового ринку кави, виявлення провідних факторів його становлення та розробка прогнозних сценаріїв, що дасть змогу зрозуміти перспективи його трансформації у середньостроковій перспективі та розробити практично обґрунтовані рекомендації для учасників ринку та розробників економіко-політичних рішень. У першому розділі розглянуто теоретичні засади світового ринку кави, його місце в системі міжнародної торгівлі та економіко-географічну специфіку виробництва цієї сировини. У другому розділі проаналізовано сучасний стан галузі, провідних виробників та імпортерів, обсяги й структура світового експорту та імпорту, а також головних факторів, що впливають на розвиток ринку. У третьому розділі досліджено перспективи світового ринку кави в умовах сучасних глобалізаційних процесів та розроблено сценарії його можливого розвитку з урахуванням принципів сталого розвитку та соціальної відповідальності. Запропоновано практично обґрунтовані рекомендації для учасників ринку та розробників економіко-політичних рішень. Отже, дана кваліфікаційна робота має як наукову, так і практичну цінність, оскільки дає можливість розширити розуміння структурних процесів на світовому ринку кави та розробити алгоритми прийняття найбільш ефективних управлінських рішень у сфері міжнародної торгівлі, аграрної політики та бізнесу.uk_UK
dc.language.isoukuk_UK
dc.publisherВолинський національний університет імені Лесі Українкиuk_UK
dc.subjectсвітовий ринок кавиuk_UK
dc.subjectміжнародна торгівляuk_UK
dc.subjectціноутворенняuk_UK
dc.subjectвиробникиuk_UK
dc.subjectімпортериuk_UK
dc.subjectсталий розвитокuk_UK
dc.subjectекономіко-географічні факториuk_UK
dc.subjectглобальні трансформаціїuk_UK
dc.subjectекологічна відповідальністьuk_UK
dc.subjectінституційне регулюванняuk_UK
dc.titleАналіз тенденцій розвитку світового ринку кавиuk_UK
dc.typeBachelor Thesisuk_UK
dc.contributor.affiliationКафедра міжнародних економічних відносин та управління проєктамиuk_UK
dc.contributor.affiliation292 Міжнародні економічні відносиниuk_UK
Розташовується у зібраннях:FMV_KR (2025)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Lykhach_2025.pdf1,1 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.