Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/2667
Назва: Вікова фізіологія
Інші назви: Developmental physiology
Автори: Коцан, Ігор Ярославович
Швайко, Світлана Євгеніївна
Дмитроца, Олена Романівна
Kotsan, I. Ya.
Shvajko, S. E.
Dmytrotsa, O. R.
Бібліографічний опис: Коцан І. Я. Вікова фізіологія : навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / І. Я. Коцан, С. Є. Швайко, О. Р. Дмитроца ; Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки. – Луцьк : Вежа-Друк, 2013. – 376 с.
Дата публікації: 2013
Дата внесення: 11-січ-2014
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Теми: вікові особливості фізичного розвитку
біологічний вік
Короткий огляд (реферат): Посібник побудовано як курс лекцій з урахуванням завдань навчальної дисципліни «Вікова фізіологія», передбачених програмою вищих навчальних закладів. У цьому виданні на основі сучасних досягнень науки висвітлено основні закономірності індивідуального розвитку людського організму. Показано вплив спадковості та факторів зов¬нішнього середовища на ріст і розвиток людини. Крім того, до кожної теми подано запитання для самоконтролю та словник термінів. Видання рекомендовано для студентів природничих спеціаль¬ностей вищих навчальних закладів.
Опис: Вікова фізіологія вивчає особливості життєдіяльності організму в різні періоди онтогенезу, функції органів, систем органів й організму в цілому в міру його росту та розвитку, своєрідність цих функцій на кожному віковому етапі. У курсі «Вікова фізіологія» розглядаються предмет, значення, основні методичні підходи до вивчення вікової фізіології, а також особливості опорно-рухового апарату, серцево-судинної, дихальної, травної, видільної, нервової, ендокринної, статевої систем організму дитини на різних етапах онтогенезу. У процесі вивчення курсу студенти повинні навчитися самостійно проводити вимірювання основних антропо¬метричних показників людини, визначати основні фізіологічні показники роботи таких систем органів, як серцево-судинна, дихальна, рухова, нервова тощо.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/2667
ISBN: ISBN 978-966-2750-36-2
Тип вмісту: Handbook
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FB)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vik_fiziolog.pdf3,71 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.