Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/2622
Назва: Вікова фізіологія
Автори: Дмитроца, Олена Романівна
Швайко, Світлана Євгеніївна
Сокол, Альона Павлівна
Dmytrotsa, Olena R.
Shvajko, Svitlana Ye.
Sokol, Alona P.
Бібліографічний опис: Дмитроца О.Р. Вікова фізіологія : методичні вказівки до проведення лабораторних робіт / О. Р. Дмитроца, С. Є. Швайко, А. П. Сокол ; Cхідноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, біологічний факультет, кафедра фізіології людини і тварин. – Луцьк, 2013. – 112 с.
Дата публікації: 2013
Дата внесення: 24-гру-2013
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Теми: вікові особливості фізичного розвитку
визначення біологічного віку
фізіологія нервової системи
фізіологія дихання
Короткий огляд (реферат): Вікова фізіологія вивчає особливості життєдіяльності організму у різні періоди онтогенезу, функції органів, систем органів і організму в цілому в міру його росту і розвитку, своєрідність цих функцій на кожному віковому етапі. Знаючи вікові особливості дітей, вчитель або вихователь на основі закономірностей вікового розвитку може правильно навчати і всебічно виховувати їх. Без знання особливостей будови, життєвих функцій організму, що росте, умов, необхідних для нормального розвитку дитини, не можна правильно поставити навчальну та виховну роботу, дозувати розумове та фізичне навантаження дітей, побудувати систему фізичних та спортивних вправ, які повинні виховувати здорову дитину. Тому, пропонований курс покликаний розкрити майбутнім педагогам, вихователям, психологам закономірності розвитку дітей у різні вікові періоди. Знання цих закономірностей є важливим фундаментом для глибокого вивчення і осмислення курсу загальної та педагогічної психології, педагогіки. На базі цих знань можуть бути розроблені заходи щодо охорони здоров’я, раціональної організації режиму дня дітей та підлітків, науково обґрунтовані педагогічні підходи до здійснення навчально-виховного процесу з урахуванням функціональних можливостей у школярів у різні вікові періоди. У курсі «Вікова фізіологія» розглядаються предмет, значення, основні методичні підходи до вивчення вікової фізіології, а також особливості опорно-рухового апарату, серцево-судинної, дихальної, травної, видільної, нервової, ендокринної, статевої систем організму дитини на різних вікових етапах, основні гігієнічні норми організації навчально-виховного процесу у школі У ході вивчення курсу студенти повинні навчитись самостійно проводити вимірювання основних антропометричних показників людини, визначати основні фізіологічні показники роботи таких систем органів, як серцево-судинна, дихальна, рухова, нервова, тощо.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/2622
Тип вмісту: Laboratory Instructions
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FB)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vik_fiziol.pdf1,7 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.