Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/24527
Назва: Відновлення та реінтеграція : науковий погляд на стратегічні шляхи до сталого розвитку
Автори: Власюк, Олександр Степанович
Мокій, Анатолій Іванович
Науменко, Наталія Сергіївна
Степанова, Алла Адамівна
Цимбалюк, Ірина Олександрівна
Павліха, Наталія Володимирівна
Возняк, Галина Василівна
Молінський, Віктор Олександрович
Швець, Владислава Володимирівна
Корнелюк, Ольга Антонівна
Бібліографічний опис: Відновлення та реінтеграція : науковий погляд на стратегічні шляхи до сталого розвитку : монографія / О. С. Власюк, А. І. Мокій, Н. С. Науменко, А. А. Степанова, І. О. Цимбалюк, Н. В. Павліха, Г. В. Возняк, В. О. Молінський , В. В. Швець, О. А. Корнелюк ; заг. ред. І. О. Цимбалюк, упорядкування Н. В. Павліха. Луцьк : Вежа-Друк, 2024. 231 с.
Дата публікації: 27-чер-2024
Дата внесення: 22-лип-2024
Видавництво: Вежа-Друк
Країна (код): UA
УДК: 332:330.31
Теми: відновлення
реінтеграція
стратегічні напрями
сталий розвиток
економічна безпека
євроінтеграція
глобальні виклики
інвестиційна карта України
інноваційні технології
економічне відновлення
соціальна реінтеграція
ветерани
роль держави
громадські організації
соціальне підприємництво
психологічна підтримка
внутрішньо переміщені особи
адаптація до змін клімату
збереження природних ресурсів
екологічні виклики
Короткий огляд (реферат): Монографія пропонує комплексний погляд на стратегічні напрями відновлення та реінтеграції з урахуванням економічних, соціальних, психологічних та екологічних вимірів, що робить її важливим внеском у розуміння сучасних викликів та шляхів до сталого розвитку. Зосереджено увагу на економічній безпеці регіону під час процесу євроінтеграції та в умовах глобальних викликів, досліджуються виклики, які ставить інвестиційна карта України та вплив інноваційних технологій на економічне відновлення. Проаналізовано соціальні аспекти реінтеграції, зокрема теоретичні основи соціальної реінтеграції ветеранів, роль держави та громадських організацій у процесі їхньої соціальної адаптації, а також використання соціального підприємництва як інструменту вирішення соціальних проблем. Розглянуто психологічні аспекти підтримки внутрішньо переміщених осіб та ветеранів через організацію психологічної підтримки та психотерапії, а також підготовка наставників для молоді, що потребує спеціалізованої допомоги. Розкрито екологічні виклики та стратегії сталого розвитку, зокрема в контексті адаптації до змін клімату та збереження природних ресурсів. Видання призначене для науковців, представників різних академічних дисциплін, докторантів, аспірантів, студентів й усіх зацікавлених у глибокому розумінні стратегічних шляхів відновлення економіки, соціальної реінтеграції, психологічної підтримки та екологічного сталого розвитку. Тексти представлено в авторській редакції. Редакційна колегія не несе відповідальності за зміст та авторський стиль праць, розміщених у монографії.
Опис: Монографія підготовлення в рамках реалізації держбюджетної НДР «Впровадження інклюзивних підходів до реінтеграції ветеранів, учасників бойових дій та їх сімей у цивільне суспільство й економіку України» (Державний реєстраційний номер: 0124U000566).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/24527
ISBN: 978-966-940-579-1
Тип вмісту: Monograph
Розташовується у зібраннях:Навчально-науково-виробнича лабораторія «Лабораторія проєктів та ініціатив»

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vidn_reint_monogr.pdf5,21 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.