Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/24497
Назва: Вплив повномасштабної російської агресії в Україні на світову економіку
Автори: Олійник, Вікторія Леонтіївна
Приналежність: Кафедра міжнародних економічних відносин та управління проєктами
292 Міжнародні економічні відносини
Бібліографічний опис: Олійник В. Л. Вплив повномасштабної російської агресії в Україні на світову економіку : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 292 Міжнародні економічні відносини / наук. кер. А. О. Бояр ; Волинський національний університет імені Лесі Українки. Луцьк, 2024. 74 с.
Дата публікації: 2024
Дата внесення: 16-лип-2024
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Науковий керівник: Бояр, Андрій Олексійович
Теми: російська агресія
світова економіка
енергетична криза
міжнародні санкції
продовольча безпека
валютні курси
фінансові ринки
міжнародні організації
Короткий огляд (реферат): Кваліфікаційна робота полягає в дослідженні впливу повномасштабної російської агресії в Україні на світову економіку. Метою роботи є аналіз економічних наслідків конфлікту для України та інших країн, а також оцінка впливу на різні сектори світової економіки, включаючи енергетичний, фінансовий та аграрний. У роботі розглянуто теоретичні основи світової економіки та міжнародної торгівлі, зокрема концепції та моделі, що використовуються для аналізу міжнародних економічних відносин. Досліджено військово-політичні чинники, що впливають на глобальну економічну стабільність. Другий розділ присвячений аналізу впливу конфлікту на сільськогосподарський сектор України та глобальну продовольчу безпеку. Окрему увагу приділено реакції світових фінансових ринків та змін валютних курсів у відповідь на російську агресію. Також розглянуто роль міжнародних організацій у регулюванні економічних відносин під час конфліктів. Третій розділ роботи зосереджується на економічних наслідках російської агресії, зокрема на енергетичній кризі, викликаній конфліктом, та її впливі на світову економіку. Проаналізовано вплив міжнародних санкцій на економіку Росії та глобальну взаємодію, а також соціально-економічні виклики для України та її сусідів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/24497
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:FMV_KR (2024)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Oliinyk_2024.pdf2,47 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.