Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/24419
Назва: Правове забезпечення захисту конфіденційної інформації в Україні
Автори: Зінчук, Микола Володимирович
Приналежність: Кафедра музеєзнавства, памʼяткознавства та інформаційно-аналітичної діяльності
029 Інформаційна, бібліотечна та архівна справа
Бібліографічний опис: Зінчук М. В. Правове забезпечення захисту конфіденційної інформації в Україні : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец.  029 Інформаційна, бібліотечна та архівна справа / наук. кер. А. А. Дмитренко ; Волинський національний університет імені Лесі Українки. Луцьк, 2024. 56 с.
Дата публікації: 2024
Дата внесення: 2-лип-2024
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Науковий керівник: Дмитренко, Алла Адамівна
Теми: конфіденційна інформація
інформаційна безпека
нормативно-правове регулювання
кіберзагрози
комерційна таємниця
правовий захист
Короткий огляд (реферат): У дослідженні з’ясовано теоретичні аспекти захисту конфіденційної інформації, зокрема поняття та види конфіденційної інформації. Показано значення нормативно-правового регулювання у забезпеченні інформаційної безпеки, включаючи чинні закони та підзаконні акти, що регламентують цю сферу. У першому розділі роботи проаналізовано правові механізми захисту конфіденційної інформації, що включають законодавчі, технічні та організаційні заходи. Здійснено детальний огляд існуючих нормативно правових актів, що регулюють захист персональних даних, комерційної та державної таємниці в Україні. У другому розділі висвітлені практичні аспекти забезпечення захисту конфіденційної інформації в Україні. Проаналізовано сучасні проблеми та виклики у сфері захисту конфіденційної інформації, наголошено на необхідності вдосконалення технічних та організаційних заходів для запобігання несанкціонованому доступу до конфіденційних даних. Доведено, що ефективний захист конфіденційної інформації вимагає інтегрованого підходу, який поєднує правові, технічні та організаційні засоби.Наголошено на важливості міжнародної співпраці та адаптації кращих міжнародних практик для забезпечення високого рівня інформаційної безпеки в умовах швидкого розвитку інформаційних технологій та зростання кіберзагроз.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/24419
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:FH_KR (2024)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
zinchuk_2024.pdf748,58 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.