Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/24380
Назва: Соціальна підтримка дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування
Автори: Радько, Софія Вікторівна
Приналежність: Кафедра соціальної роботи та педагогіки вищої школи
232 Соціальне забезпечення
Бібліографічний опис: Радько С. В. Соціальна підтримка дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування: робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра: спец. 232 Соціальне забезпечення / наук. кер. А. В. Лякішева; Волинський національний університет імені Лесі Українки. Луцьк, 2024. 55 с.
Дата публікації: 2024
Дата внесення: 27-чер-2024
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Науковий керівник: Лякішева, Анна Володимирівна
Теми: соціальна підтримка
діти-сироти,
діти, позбавленні батьківського піклування,
соціальна політика
соціальний захист
Короткий огляд (реферат): В бакалаврській роботі актуалізується проблема соціальної підтримки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в період воєнного стану. Аналізується міжнародне та вітчизняне законодавство щодо соціальної підтримки, соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Соціальна підтримка розглядається як система заходів, спрямованих на набуття прийомними батьками психологічних і педагогічних знань, навичок ефективної взаємодії з дітьми; створення оптимальних умов для виховання і розвитку дитини; формування у прийомних батьків адекватної, динамічної і прогностичної позиції; запобігання сімейного неблагополуччя; подолання труднощів виховання дитини в умовах замісної сім’ї. Проаналізовано діяльність Служби у справах дітей Луцької міської ради щодо соціальної підтримки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Основними метою і завданням діяльності Служби щодо даної категорії дітей є: - забезпечення в межах своєї компетенції прав, свобод і законних інтересів дітей, створення атмосфери недопущення, приниження їх честі і гідності; - координація зусиль органів виконавчої влади міської ради у вирішенні питань соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та організації роботи, спрямованої на запобігання бездоглядності серед них. Розроблено програму соціально-правового захисту дітей Луцької міської територіальної громади.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/24380
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:FP_KR (2024)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
radko_2024.pdf964,06 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.