Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/2429
Назва: Центральні органи державної влади та управління за конституцією Польщі 1935 року
Інші назви: The central bodies of state power and administration under Poland’s Constitution of 1935
Автори: Юхимюк, Ольга Михайлівна
Yukhymyuk, O.
Бібліографічний опис: Юхимюк О. М. Центральні органи державної влади та управління за конституцією Польщі 1935 року / О. М. Юхимюк // Проблеми державотворення і захисту прав людини в Україні: матеріали VII регіональної науково-практичної конференції, 13-14 лютого 2001, м. Львів /Львівський національний університет ім. І. Франка, юридичний факультет. – Львів, 2001. – С. 83-84.
Дата публікації: лют-2001
Дата внесення: 14-лис-2013
Теми: Конституція Речі Посполитої Польщі
центральні органи влади
central bodies
national minority
Короткий огляд (реферат): Виконавча влада стала незалежною від парламенту, сконцентрувавши в руках президента надзвичайно широкі повноваження. Як обидві палати парламенту, так і інші органи державної влади, в тому числі суди, було підпорядковано Президенту. Разом з тим це сприяло пригніченню національних меншостей, які населяли території, що входили на той час у склад Польщі. Національні меншини зовсім не допускалися до центральних органів державної влади та управління, оскільки це перешкоджало тотальній централізації влади в руках Президента. Після травневого перевороту 1926 року участь національних меншин в управлінні державою була фактично ліквідована. The Poland’s Constitution of 1935 introduced a strong power of President. The executive power became independent from the parliament. The national minorities were not admitted to the bodies of state power.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/2429
Тип вмісту: Thesis
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FYu)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
konf lviv2001.pdf427,51 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.