Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/23962
Назва: Рідкісні рослини свого краю та їх вивчення в школі
Автори: Свищук, Ірина Володимирівна
Приналежність: Кафедра ботаніки і методики викладання природничих наук
014 Середня освіта (біологія та здоров’я людини)
Бібліографічний опис: Свищук І. В. Рідкісні рослини свого краю та їх вивчення в школі : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 014 - середня освіта (біологія та здоров’я людини) / наук. керівник І. І. Кузьмішина ; Волинський національний університет імені Лесі Українки. Луцьк, 2023. 61 с.
Дата публікації: 2023
Дата внесення: 1-кві-2024
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Науковий керівник: Кузьмішина, Ірина Іванівна
Теми: ценопопуляція
рідкісні рослини
кейс-метод
Lilium martagon L.
компетентністно-орієнтоване навчання
Короткий огляд (реферат): Виявлено ценопопуляцію Lilium martagon L. у Любешівському лісництві (кв. 11, вид. 2-4) Волинської області у мішаному лісовогому масиві на площі 0,5 га із середньою щільністю 3 особини на 1 м2. Онтогенетична структура популяції утворена трьома віковими групами, характеризується лівостороннім віковим спектром. Ценопопуляція L. martagon є нормальною з домінуванням у складі пререпродуктивних особин. Індекс відновлення популяції становить 1,33 і свідчить про середньовікову її структуру. Показано можливості використання результатів наукових досліджень у професійній діяльності вчителя для реалізації компетентністно-орієнтованого навчання з використання кейс-методу на уроках біології базової та старшої школи. Визначено дидактичні підходи до формування технології ситуаційного навчання на уроках біології. Розроблено систему кейс-методів для підвищення ефективності навчання та апробовано їх на уроках біології під час проходження виробничої педагогічної практики.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/23962
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:FB_KR (2023)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
svyshchuk_2023.pdf744,87 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.