Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/23343
Назва: Економіка добробуту
Автори: Цимбалюк, Ірина Олександрівна
Павліха, Наталія Володимирівна
Бібліографічний опис: Цимбалюк І. О., Павліха Н. В. Економіка добробуту : навчальний посібник / Волинський національний університет імені Лесі Українки . Луцьк : Вежа-Друк, 2023. 304 с.
Дата публікації: 2023
Дата внесення: 5-гру-2023
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Вежа-Друк
УДК: 330.342.146:330.564.2]:331.5
Теми: економіка добробуту
добробуту
доходи
ринок праці
регулювання доходів
соціальний захист
соціальна політика
Короткий огляд (реферат): Навчальний посібник призначений для підготовки докторів філософії (PhD) спеціальності 051 «Економіка» ОНП «Економіку сталого розвитку». Посібник висвітлює теоретичні засади економіки добробуту та аналізує різні аспекти регулювання доходів населення в умовах ринкової економіки. Розглядаються поняття та види доходів, їх структура та диференціація, формування доходів в умовах ринкової системи. Посібник охоплює також систему регулювання доходів, основні принципи та інструменти державного впливу, а також трансформацію цієї системи в Україні. Автори докладно розглядають методичні підходи до аналізу доходів населення, включаючи показники бідності, нерівності та диференціації. Посібник присвячений оцінці рівня доходів населення в Україні, зокрема його міжрегіональної диференціації, а також аналізу концентрації доходів та ступеня нерівності. Додатково висвітлені напрями трансформації системи регулювання доходів та розвитку економіки добробуту, зокрема концептуальні засади реформ пенсійної системи та ринку праці. Завершуються теми соціальною політикою, системою соціального захисту та особливостями їх розвитку в Україні. Навчальний посібник «Економіка добробуту» є цінним ресурсом для студентів, викладачів і всіх, хто цікавиться питаннями економіки, соціальної політики та розвитку добробуту нації в умовах сучасного світу та України.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/23343
Тип вмісту: Handbook
Розташовується у зібраннях:Навчально-науково-виробнича лабораторія «Лабораторія проєктів та ініціатив»

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
econ_dobr.pdf4,3 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.