Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/2222
Назва: Гегель і Фейєрбах про злочин і покарання: спільне і відмінне
Автори: Крисюк, Юрій Петрович
Krysyuk, Yu.
Бібліографічний опис: Крисюк Ю. Гегель і Фейєрбах про злочин і покарання: спільне і відмінне / Ю.Крисюк // Влада. Людина. Закон = Power. Man. Law : міжнародний наук. журн./ Громадська організація "Асоціація випусників юридичного факультету Запорізького держ. ун-ту" ; ред. С. Дьоменко. - Запоріжжя, 2013. - № 1.-С. 28-32.
Дата публікації: 2013
Дата внесення: 5-лис-2013
Видавництво: Громадська організація «Асоціація випускників юридичного факультету Запорізького державного університету».
Теми: Гегель
Фейєрбах
злочин
покарання
інтерес
свобода волі
громадянське суспільство
правова держава
Короткий огляд (реферат): В статті розглядаються кримінологічні погляди Гегеля та Фейєрбаха – представників німецької класичної школи права. Теорія Фейєрбаха, викладена в підручнику з кримінального права, покладена в основу Кримінального (так званого Баварського) уложення Німеччини 1813 року. Критикуючи його переконання про можливість психологічної принуки чи залякування злочинця, Гегель засновує свої кримінологічні погляди на теорії інтересу, теорії свободи волі індивіда, становлення громадянського суспільства та правової держави. Хоч погляди і Гегеля, і Фейєрбаха пізніше вважалися надто спрощеними й раціональними, їх вклад у подальший розвиток кримінології – безсумнівний.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/2222
Тип вмісту: Article
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FYu)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Krysyuk.pdf249,05 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.