Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/21999
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЄрко, Ірина Володимирівна-
dc.contributor.authorГринасюк, Анастасія Русланівна-
dc.contributor.authorГромко, Лілія Сергіївна-
dc.contributor.authorМельник, Надія Вікторівна-
dc.date.accessioned2023-03-14T09:53:55Z-
dc.date.available2023-03-14T09:53:55Z-
dc.date.issued2022-05-30-
dc.identifier.citationЄрко І. В., Гринасюк А. Р., Громко Л.С., Мельник Н. В. Особливості розвитку готельно-ресторанного господарства Луцької територіальної громади. Часопис соціально-економічної географії, 2022. № 32, С.81-91. https://doi.org/10.26565/2076-1333-2022-32-09uk_UK
dc.identifier.urihttps://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/21999-
dc.description.abstractОхарактеризовано географічні межі, склад Луцької територіальної громади. Проаналізовано особливості розвитку закладів готельно-ресторанного господарства Луцької територіальної громади. Визначено динаміку кількості туристів, які відвідували м. Луцьк. Проаналізовано динаміку обсягу туристичних надходжень до бюджету м. Луцьк. Досліджено кількість закладів тимчасового розміщення Луцької територіальної громади (Луцької ТР). Проаналізовано співвідношення кількості осіб які залишились та не залишились на ночіввлю в Луцької ТР. Досліджено тривалість перебування туристів у м. Луцьк. Проаналізовано динаміку розвитку закладів ресторанного господарства Луцької ТР. Дано аналіз цінової політики та цінових сегментів ринку Луцької ТР. Охарактеризовано основні проблеми готельно-ресторанного господарства Луцької територіальної громади, а саме: недостатній рівень задоволеності вимог споживачів; недостатньо добре розвинута система управління якістю на підприємствах; переважна орієнтація представників ресторанного господарства не на якість своєї продукції, а на матеріальне забезпечення закладу; недостатньо високий рівень управління закладами, низький рівень лідерських якостей у керівників закладів; дуже часто прерогативою закладу є кількість продукції, а не її якість; недостатньо кваліфікований рівень персоналу закладів, а отже і низька якість обслуговування; недостатня рекламна діяльність закладів; недосконала іміджева стратегія ресторанного закладу. Вирішення та вдосконалення даних проблем дасть змогу підприємствам готельно-ресторанного господарства збільшити кількість споживачів; сприятиме зростанню ефективності роботи підприємства, як наслідок збільшення прибутковості закладів; підвищення ефективності менеджменту закладу; зростання якості послуг та рівня обслуговування; поліпшення сприйняття споживачами іміджу та репутації підприємства; відкриє можливість закладам вийти на міжнародний ринок та збільшити кількість споживачів. Метою дослідження є обґрунтування особливостей розвитку готельно-ресторанного господарства Луцької територіальної громади. При дослідженні теми в роботі було використано такі наукові методи: статистичний метод, метод порівняльного аналізу, методи узагальнення, класифікації, систематизації, розрахунковий метод.uk_UK
dc.format.extent81-91-
dc.publisherХарківський національний університет імені В.Н. Каразінаuk_UK
dc.subjectготельно-ресторанне господарствоuk_UK
dc.subjectЛуцька територіальна громадаuk_UK
dc.subjectготельuk_UK
dc.subjectресторанuk_UK
dc.subjectтуристичний збірuk_UK
dc.subjectцінова політикаuk_UK
dc.titleОсобливості розвитку готельно-ресторанного господарства Луцької територіальної громади.uk_UK
dc.typeArticleuk_UK
dc.identifier.doihttps://doi.org/10.26565/2076-1333-2022-32-09-
dc.citation.issue32-
dc.citation.journalTitleЧасопис соціально-економічної географії-
dc.contributor.affiliationВолинський національний університет імені Лесі Українки, доцент кафедри туризму та готельного господарства географічного факультету, кандидат географічних наукuk_UK
dc.contributor.affiliationВолинський національний університет імені Лесі Українки, старший викладач кафедри туризму та готельного господарства географічного факультету, кандидат географічних наукuk_UK
dc.contributor.affiliationВолинський національний університет імені Лесі Українки, доцент кафедри туризму та готельного господарства географічного факультету, кандидат економічних наукuk_UK
dc.contributor.affiliationДВНЗ „Ужгородський національний університет”, доцент кафедри туризму факультету туризму та міжнародних комунікацій, кандидат географічних наукuk_UK
dc.coverage.countryUAuk_UK
dc.relation.references1. Агафонова Л. Г., Агафонова О. Є. Туризм, готельний та ресторанний бізнес: Ціноутворення, конкуренція, державне регулювання: Навч. посібник. К., 2002. 358 сuk_UK
dc.relation.references2. Балацька Н. Ю. Ресторанний бізнес в умовах пандемії коронавірусу: проблеми та напрями трансформації моделей розвитку. Інфраструктура ринку. 2020. № 42. С. 117-122uk_UK
dc.relation.references3. Дослідження стану готельно-ресторанної індустрії України та вплив пандемії COVID-19 на неї. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/pdf/7_2021/92.pdf (дата звернення: 21.04.2022).uk_UK
dc.relation.references4. Єрко І. В., Ляшук М. М. Діяльність готельних підприємств Волинської області та міста Луцька. Рекреаційно-туристичний потенціал регіонів України: сучасний стан, проблеми та перспективи розвитку: матеріали ІV Всеукр. наук.-практ. інтернет- конференції (м. Луцьк, 14–15 травня 2020 р.). Луцьк: Терен, 2020, С. 67-70.uk_UK
dc.relation.references5. Луцька Міська Рада. Офіційний сайт. URL: https://www.lutskrada.gov.ua/pages/korotka-informatsiia-prolutsku-misku-terytorialnu-hromadu-roztashuvannia-klimat (дата звернення: 03.05.2022).uk_UK
dc.relation.references6. Ляшук М. М., Єрко І. В. Сучасні тенденції розвитку готельно-ресторанного бізнесу рекреаційного району. Ресторанний і готельний консалтинг. Інновації. 2020. Том 3. № 1. С. 109-120.uk_UK
dc.relation.references7. Мазурець Р. Р. Сучасний стан та проблеми розвитку готельної індустрії Волинської області. URL: https://evnuir.vnu.edu.ua/ (дата звернення: 16.04.2022)uk_UK
dc.relation.references8. Муха Р. А. Дослідження стану готельно-ресторанної індустрії україни та вплив пандемії covid-19 на неї. Електронне наукове фахове видання «Ефективна економіка». 2021. № 7. URL: https://www.economy.nayka. com.ua/pdf/7_2021/92.pdf (дата звернення: 25.04.2022).uk_UK
dc.relation.references9. Новикова В. І. Готельні підприємства як звичайна інфраструктура туристської діяльності. Сучасні тенденції розвитку індустрії туризму та гостинності у конкурентному середовищі: матеріали міжнародної науково-практичної конференції. Харків, 2020. С. 32-34.uk_UK
dc.relation.references10. Податковий кодекс України: Закон України №2755-VІ вiд 02.12.2010 р. URL: http://zakon.rada.gov.ua/cgibin/laws/ main.cgi?nreg=2755-17 (дата звернення: 25.04.2022).uk_UK
dc.relation.references11. Програма розвитку туризму Луцької міської територіальної громади на 2021-2022 роки (проєкт). URL: https://www.lutskrada.gov.ua/documents/16057944062358394-pro-proekt-programi-rozvitku-turizmulutskoi-miskoi-teritorialnoi-gromadi-na-20212022-roki (дата звернення: 26.04.2022).uk_UK
dc.relation.references12. Семикіна М. В., Пасєка С. Р., Бугаєва М. В. Розвиток підприємств готельно-ресторанного і туристичного бізнесу в контексті формування прогресивної корпоративної культури. Наукові праці Кіровоградського національного технічного університету. Економічні науки. 2018. Вип. 33. URL: https://economics.kntu.kr.ua/pdf/33/25.pdf (дата звернення: 16.04.2022).uk_UK
dc.relation.references13. Соколенко А. С., Онопрієнко К. Ю. Підвищення конкурентоспроможності підприємств ресторанного господарства за рахунок упровадження системи якості. Сучасні тенденції розвитку індустрії туризму та гостинності у конкурентному середовищі: матеріали міжнародної науково-практичної конференції. Харків, 2020. С. 36-38.uk_UK
dc.relation.references14. Стешенко Л. І., Савченко І. А. Деякі показники територіальної диференціації готельного господарства Волинської області. Економіка і суспільство. 2017. № 3. С. 899-904.uk_UK
dc.relation.references15. Jones L., Palumbo D., Brown D. Coronavirus: How the pandemic has changed the world economy. URL: https:// www.bbc.com/news/business-51706225 (дата звернення: 16.04.2022).uk_UK
dc.subject.udc338.488.2:640.43](477.82)uk_UK
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FGEO)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Chasopys_Kharkiv32.pdf763,29 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.