Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/21542
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorГрицевич, Юрій Васильович-
dc.contributor.authorЛевчук, Ірина Петрівна-
dc.date.accessioned2022-12-13T11:39:55Z-
dc.date.available2022-12-13T11:39:55Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.citationГрицевич Ю., Левчук І. Тематична група назв їжі, напоїв та кухонного начиння у фольклорних текстах із Західного Полісся. Лінгвостилістичні студії. Луцьк, 2019. Вип. 11. С. 34–43.uk_UK
dc.identifier.urihttps://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/21542-
dc.description.abstractУ статті на матеріалі текстів фольклору окреслено номінаційні процеси, проаналізовано склад, структурну організацію й семантику лексем на позначення їжi, напоїв та кухонного начиння в західнополіських говірках. З’ясовано, що номінації продуктів харчування здебільшого мотивовані основним компонентом страви, смаком, кольором, розміром, формою, назвою свята, на яке призначено страву чи виріб тощо. Констатовано, що тексти фольклору обмежено відображають склад діалектної лексики. Усе розмаїття народних назв в уснопоетичних текстах просто й не може бути представлене з огляду на призначення й іншу специфіку самого фіксованого матеріалу.uk_UK
dc.format.extent34–43-
dc.language.isoukuk_UK
dc.publisherВолинський національний університет імені Лесі Українки-
dc.subjectдіалектна лексикаuk_UK
dc.subjectЗахідне Поліссяuk_UK
dc.subjectфольклорні текстиuk_UK
dc.subjectноменuk_UK
dc.subjectлексико-семантична групаuk_UK
dc.subjectназви їжі та напоївuk_UK
dc.subjectназви кухонного начинняuk_UK
dc.titleТематична група назв їжі, напоїв та кухонного начиння у фольклорних текстах із Західного Поліссяuk_UK
dc.typeArticleuk_UK
dc.citation.issue11-
dc.citation.journalTitleЛінгвостилістичні студії-
dc.subject.udc811.161.2’282.2:[392.8:801.8(477.82)uk_UK
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FFG)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
lingvostylist2019_11.pdf731,27 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.