Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/21240
Назва: Фізіологія та біохімія рослин : методичні рекомендації до виконання лабораторних робіт
Автори: Голуб, Валентина Олександрівна
Голуб, Сергій Миколайович
Єрмейчук, Тамара Музаффарівна
Бібліографічний опис: Голуб В. О., Голуб С.М., Єрмейчук Т. М. Фізіологія та біохімія рослин : методичні рекомендації до виконання лабораторних робіт для студентів денної форми навчання спеціальності 205 "Лісове господарство" факультету біології та лісового господарства / Волинський національний університет імені Лесі Українки, факультет біології та лісового господарства, кафедра ботаніки і методики викладання природничих наук. Луцьк : Сіті-Друк, 2022. 45с.
Дата публікації: 2022
Дата внесення: 15-лис-2022
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Сіті-Друк
УДК: 581.1 (075.8)
Теми: Вуглеводи
Ліпіди
Білки
Ізотонічна концентрація
Всисна сила
Осмотичний тиск
Транспірація
Інтенсивність транспірації
Гідатоди
Явище гутації
Хроматографування
Зелені пігменти
Фотосенсибілізація
Інтенсивність дихання
Короткий огляд (реферат): Методичні рекомендації розроблені для студентів, які вивчають загальний курс фізіології рослин, вони включають лабораторні роботи з усіх основних розділів програми. Основне завдання видання – познайомити студентів з методами дослідження в області фізіології та біохімії рослин. В посібнику дані теоретичні основи і практичні завдання з основних розділів фізіології рослин: водного обміну, фотосинтезу, дихання, мінерального живлення, росту і розвитку, стійкості рослин. Студенти знайомляться з показниками стану води у рослині, осмотичними явищами та транспірацією, з пігментами і основними функціями фотосинтетичного апарату, із значенням процесу дихання та альтернативністю дихальних шляхів, вивчають процеси поглинання іонів і їх вплив на стан та функціонування рослинного організму, закономірності росту, адаптивні можливості рослин. В методичних рекомендаціях представлено лабораторні роботи, що висвітлюють основні розділи програми курсу «Фізіологія рослин». До кожного заняття подається коротке пояснення теоретичного матеріалу, детально описана методика постановки досліду. Виконання завдань, поставлених у методичних рекомендаціях, допоможе оволодіти студентам сучасними методами науково-дослідної роботи. Для студентів денної форми навчання біологічних факультетів університетів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/21240
Тип вмісту: Methodical recommendations
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FB)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2021fiziol_biokhim_metod.pdf819,24 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.