Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/20922
Назва: Психологія педагогічних конфліктів: профілактика, діагностика, корекція
Автори: Бабій, Микола Федорович
Бібліографічний опис: Бабій М. Ф. Психологія педагогічних конфліктів: профілактика, діагностика, корекція : силабус вибіркового освітнього компонента підготовки магістра спеціальності 053 Психологія освітньо-професійної програми Психологія (для денної (очної) форми навчання) / Волинський національний університет імені Лесі Українки, факультет психології, кафедра педагогічної та вікової психології. Луцьк, 2022. 17 с.
Дата публікації: сер-2022
Дата внесення: 25-жов-2022
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Теми: психологія
конфлікт
профілактика
діагностика
корекція
Короткий огляд (реферат): Метою вивчення ОК «Психологія педагогічних конфліктів: профілактика, діагностика, корекція» є ознайомлення здобувачів освіти з психологічними механізмами попередження, профілактики, діагностики, корекції прихованих й наявних конфліктів у педагогічному середовищі та вироблення компетентності щодо їх зниження та нейтралізації. Основними завданнями вивчення ОК «Психологія педагогічних конфліктів: профілактика, діагностика, корекція» є: • ознайомити з понятійним апаратом, методологією та методами профілактики, діагностики, корекції конфліктів у педагогічному середовищі; • засвоєння здобувачами освіти навчально-наукової літератури і першоджерел відповідно до тематичних ліній курсу; • сприяти оволодінню здобувачами освіти такими базовими дефініцями і положеннями превентивні заходи попередження конфліктів у педагогічному середовищі, діагностика та корекція суперечок у спілкуванні педагогічних працівників, використання діагностичних методів, прийомів з виявлення та подолання антагонізмів у системі взаємодій «учень-учень», «учень-вчитель» «вчитель-вчитель»; • ознайомити із засадничими теоріями прикладного змісту відповідно до різних можливих ситуацій, що генерують появу та розвиток конфліктних ситуацій; • засвоєння здобувачами освіти компетенцій щодо появи та протікання конфліктів у педагогічному середовищі; • вивчити принципи і специфіку використання методів психологічної діагностики зовнішніх та внутрішніх конфліктів в осіб різного віку; • оволодіти превентивними компетенціями попередження появу нових та рецидив усунутих конфліктів у педагогічному середовищі; • оволодіння компетенціями психологічної допомоги особам різного віку включених до педагогічного середовища.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/20922
Тип вмісту: Training program
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FPsy)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Psykhol_ped_konfliktiv.pdf532,06 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.