Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/20255
Назва: Економіко-математичне моделювання випуску продукції в харчовій промисловості України: дис. ... канд. екон. наук: 08.00.11
Інші назви: Economic-Mathematical Modeling of Issue of Products in Food Retail Industry of Ukraine
Автори: Тоцька, Олеся Леонтіївна
Приналежність: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Бібліографічний опис: Тоцька О. Л. Економіко-математичне моделювання випуску продукції в харчовій промисловості України: дис. ... канд. екон. наук: 08.00.11 / Львів. нац. ун-т ім. Івана Франка. Львів, 2008. 266 с.
Дата публікації: 2008
Дата внесення: 18-бер-2022
Видавництво: Львівський національний університет імені Івана Франка
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: м. Львів
Науковий ступінь: кандидат економічних наук
Рівень дисертації: кандидатська дисертація
Шифр та назва спеціальності: 08.00.11 – математичні методи, моделі та інформаційні технології в економіці
Рада захисту: Спеціалізована вчена рада Д 35.051.01
Установа захисту: Львівський національний університет імені Івана Франка
Науковий керівник: Завада, Олександр Петрович
УДК: 65.012.1:338.439
Теми: харчова промисловість
випуск продукції
оптимізаційна модель
імовірнісно-автоматна модель
методи прогнозування
food retail industry
production of goods
optimization model
submachine probabilistic-gun model
methods of prognostication
Короткий огляд (реферат): У дисертації розглянуто виробництво продукції як складову системи управління показниками підприємств харчової промисловості. Проаналізовано методи дослідження випуску продуктів харчування. Здійснено огляд економіко-математичних моделей виробництва продукції та кластерний і факторний аналіз виробництва продуктів харчування. Розроблено багатокритеріальну оптимізаційну модель випуску продукції підприємств харчової промисловості. Побудовано імовірнісно-автоматну модель діяльності хлібопекарського підприємства. Визначено імовірність сприятливих тенденцій для виробництва продуктів харчування. Побудовано точкові моделі прогнозу випуску продовольчих товарів. Спрогнозовано виробництво продукції у харчовій промисловості на основі нечітких множин.
In dissertation the production of goods is considered as constituent of the control system by indexes enterprises of food retail industry. The methods of research of issue of food stuffs are analysed. The review of economical-mathematical models of production of goods is conducted. The cluster and factor analysis of production of food stuffs is carried out. The multicriterion optimization model of issue of products of enterprises of food retail industry is developed. The submachine probabilistic-gun model of activity of bread-making enterprise is built. The probability of favourable tendencies for the production of food stuffs is determined. The point models of prognosis of issue of food stuffs are built. The production of goods in food retail industry is foreseen on the basis of fuzzy sets.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/20255
Тип вмісту: Dissertation
Розташовується у зібраннях:Дисертації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
dissertation_1.pdf11,72 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.