Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/20220
Назва: Лінгвістика тексту
Автори: Станіслав, Ольга Вадимівна
Бібліографічний опис: Станіслав О.В. Лінгвістика тексту : силабус навчальної дисципліни підготовки бакалавра, галузі знань 03 Гуманітарні науки, спеціальності 035 Філологія, за освітньо-професійною програмою Мова і література (французька). Переклад. Луцьк, 2021. 11 с.
Дата публікації: 2021
Дата внесення: 17-лют-2022
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Країна (код): UA
Короткий огляд (реферат): Навчальна дисципліна «Лінгвістика тексту» є важливим освітнім компонентом у підготовці фахівців-філологів. Під час викладання курсу здобувачі ознайомляться з новими теоретичними досягненнями у галузі мовознавства, навчаться аналізувати, систематизувати, інтерпретувати мовні факти та тексти різних стилів і жанрів. Цей курс є необхідним для розвитку навичок здійснювати лінгвістичний та спеціальний філологічний аналіз текстів; для того, щоб навчитися застосовувати набуті знання у професійній діяльності. Об’єктом вивчення курсу є одне із ключових понять сучасної дослідницької гуманітарної сфери – текст. Предметом вивчення дисципліни є ознайомлення зі статусом тексту в парадигмі сучасного лінгвістичного знання, критеріями його виділення, ознаками і структурою, функціями, типологією текстів за джерелами походження, типом трансформацій вихідного тексту, основними прагматичними функціями та формою мовленнєвої презентації, за формою та сферою спілкування, стилями та жанрами тощо. Особливу увагу зосереджено на вивченні основних текстово-дискурсивних категорій тексту, таких як: цілісність, дискретність, інформативність, зв’язність (когезія, когерентність), континуум, модальність, антропоцентричність, інтерактивність, інтерсеміотичність та ін.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/20220
Тип вмісту: Training program
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FIF)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
OK_12_lingv_tekstu.pdf695,38 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.