Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/19684
Назва: Психологія криз особистості
Автори: Кордунова, Наталія Олександрівна
Бібліографічний опис: Кордунова Н. О. Психологія криз особистості : силабус вибіркової навчальної дисципліни підготовки магістра спеціальності 053 Психологія освітньо-професійної програми Психологія / Волинський національний університет імені Лесі Українки, факультет психології, кафедра педагогічної та вікової психології. Луцьк, 2021. 16 с.
Дата публікації: 2021
Дата внесення: 12-жов-2021
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Країна (код): UA
Теми: криза
життєва криза
криза ідентичності
кризове консультування
Короткий огляд (реферат): Стрімкі темпи розвитку суспільства, динамізм соціальних процесів, оновлення духовних, морально-ціннісних орієнтирів, економічна криза та ін. зумовлюють психологічне напруження, викликають депресію, стрес та кризи особистості. Поряд із соціотехнологічними, в механізмі кризових станів людини потужними є й фактори соціально-психологічного, педагогічного та особистісного характеру. Професійна діяльність психолога вимагає від спеціаліста певного набору знань та досвіду, підвищення рівня професійної та особистісної підготовки у системі вищої школи, що диктується умовами сьогодення в контексті необхідності збільшення їх кількості. Як наслідок – посиленням вимог до роботи психолога, його компетентності, професіоналізму, здатності ефективно виконувати поставлені завдання. Саме тому професійний розвиток є необхідною умовою успішного оволодіння професійними знаннями з даної проблеми і ефективного здійснення поставлених професійних завдань у майбутньому. Мета навчальної дисципліни – ознайомлення студентів з сучасними уявленнями про психологічну природу криз особистості та методами психокорекції душевно-емоційного стану людини. Основні завдання полягають у тому, щоб магістри засвоїли базові теоретичні поняття психології криз особистості, методи емпіричного вивчення криз особистості та надання кваліфікованої професійної психологічної допомоги особистості у період кризи.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/19684
Тип вмісту: Training program
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FPsy)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
psyhol_kryz.pdf1,28 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.