Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/19548
Назва: Математичне моделювання та застосування ЕОМ в хімічній технології: конспект лекцій
Автори: Онищук, Оксана Олександрівна
Кормош, Жолт Олександрович
Приналежність: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Волинський національний університет імені Лесі Українки
Бібліографічний опис: Онищук О. О., Кормош Ж. О. Математичне моделювання та застосування ЕОМ в хімічній технології: конспект лекцій. Луцьк : Вежа-Друк, 2016. 76с.
Дата публікації: 2016
Дата внесення: 15-лип-2021
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Країна (код): UA
УДК: 66.013:543(072)
Теми: математичне моделювання
оптимізація хімічних виробництв
моделі
хімічна технологія
Короткий огляд (реферат): У конспекті лекцій «Математичне моделювання та застосування ЕОМ в хімічній технології» представлено ієрархію та класифікацію хіміко-технологічної системи як об’єкту моделювання, основи математичного моделювання процесів та апаратів хімічної технології, методологію побудови аналітичних та емпіричних моделей, розрахунки матеріальних та теплових балансів хімічних виробництв, задачі моделювання та оптимізації хіміко-технологічних процесів, регресійні моделі, описи хімічних процесів на основі відомих залежностей.
Опис: Математичне моделювання — метод дослідження процесів або явищ шляхом створення їхніх математичних моделей і дослідження цих моделей. В основу методу покладено ідентичність форми рівнянь і однозначність співвідношень між змінними в рівняннях оригіналу і моделі, тобто, їхню аналогію. Математичні моделі досліджуються, як правило, із допомогою аналогових обчислювальних машин, цифрових обчислювальних машин, комп'ютерів. Застосування методу математичного моделювання в хімічній технології дасть змогу роботи розрахунки процесів і апаратів за допомогою ЕОМ, а також створювати їх моделі, використовуючи сучасні комп’ютерні програми. Математичне моделювання дозволяє замінити реальний об'єкт його моделлю і потім вивчати останню.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/19548
Тип вмісту: Course of lectures
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FChem)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
matem_mod.pdf1,94 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.