Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/19515
Назва: Антропонімія торчинських ромів
Автори: Нестерчук, Оксана Григорівна
Приналежність: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Бібліографічний опис: Нестерчук О. Г. Антропонімія торчинських ромів / Волинський національний університет імені Лесі Українки, факультет філології та журналістики ; Західнополіський ономастико-діалектологічний центр. Луцьк : Терен, 2020. 123 с.
Дата публікації: гру-2020
Дата внесення: 22-чер-2021
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Західнополіський ономастико-діалектологічний центр
Країна (код): UA
УДК: 811.161.2'373.23(477.82)(=214.58)
Теми: антропонімія
роми
варіанти імен
прізвища
прізвиська
деривація
Короткий огляд (реферат): Досліджено прізвища, імена з їхніми варіантами та прізвиська ромів, що проживають у містечку Торчин Волинської області. Установлено, що ромська громада поділена на дві частини: ті, що оселилися ще в 60-ті роки ХХ століття і їхні нащадки, та ті, які нещодавно прибули. Перші майже повністю адаптувалися та інтегрувалися у торчинську громаду – побудували гарні будинки, мають авто, працюють у різних установах, їхні діти добре навчаються в школі і т.д., другі – переїжджають з місця на місце, шукаючи «теплішого» місця, не всі мають постійну приписку, більшість ніде не працює і т.д. Ромські найменування описані на тлі становлення та розвитку української національної антропонімії. Їхні прізвища нічим не відрізняються від таких же онімів українців, особливості частіше виявлені через власні особові імена, оскільки ромський іменни́к більш вільний. Для ономастів, соціологів, етнографів, студентів й аспірантів вишів та всіх, хто цікавиться життям національних меншин. Видання може слугувати навчальним посібником з антропонімії.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/19515
ISBN: 978-617-7977-06-2
Тип вмісту: Monograph
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FFG)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
antroponimiya.pdf2,35 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.