Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/19020
Назва: Тьюторінг: психологічний супровід в соціальних інституціях
Автори: Вічалковська, Наталія Калинівна
Бібліографічний опис: Вічалковська Н. К. Тьюторінг: психологічний супровід в соціальних інституціях : програма вибіркової навчальної дисципліни підготовки освітнього ступеня бакалавра спеціальності 053 Психологія освітньо-професійної програми Психологія / Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, кафедра педагогічної та вікової психології. Луцьк, 2019. 11 с.
Дата публікації: 2019
Дата внесення: 18-лют-2021
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Теми: принципи тьюторингу
психолого-педагогічна діагностика
інструменти роботі тьютора
Короткий огляд (реферат): Предметом вивчення навчальної дисципліни є тьюторінг:психологічний супровід в соціальних інституціях. Метою вивчення навчальної дисципліни є вивчення прикладних технік тьюторського супроводу як психологічної діяльності по індивідуалізації освіти, спрямованого на виявлення і розвиток освітніх мотивів та інтересів учня, пошук освітніх ресурсів для створення індивідуальної освітньої програми, на роботу з освітнім замовленням родини, формування учбової та освітньої рефлексії учня. 3.КОМПЕТЕНЦІЇ: До кінця навчання студенти будуть компетентними у таких питаннях: - володіти базовими теоретичними поняттями навчальної дисципліни, - вміти порівняти медичну соціальну і психологічну модель супроводу, - виявляти особливості кожної з моделей, - застосовувати зарубіжний досвід і практику в Україні, - про вплив соціальної, психологічної та медичної моделей на соціальну політику, практику соціальної роботи з дітьми з особливими потребами. Згідно вимог освітньо-професійної програми студенти повинні: - знати : - Інструменти й методи в роботі тьютора - Приклади тьюторських практик - Досвід зарубіжних шкіл - Планування тьюторіалів ---- Тьюторінг сімейний Різні підходи до проблеми дитини з особливостями в розвитку Основні принципи та основи впливу медичної, соціальної та психологічної моделі супроводу дітей з особливостями в розвитку на якість життя родини. На основі вивченого теоретичного і практичного матеріалу студенти повинні уміти проводити: - психолого-педагогічну діагностику виявлення проблеми; - консультативну роботу з сім’єю з питань забезпечення інтелектуального, особистісного і фізичного розвитку дитини; - •формування здорового способу життя родини; - • взаємодія з родиною щодо забезпечення супроводу з метою повноцінного розвитку дитини; • визначення індивідуального освітнього і корекційного маршруту для ефективного супроводу дітей в сім’ях; • забезпечення мультидисциплінарної взаємодії суб’єктів освітнього простору для організації незалежного життя дітей з особливими потребами; • підвищення рівня батьківської компетенції вміти: • застосовувати здобуті знання для розв’язання практичних проблем особистості; • володіти конкретними методами, методиками та прийомами на практиці; • використовувати конкретні методи, методики та прийоми з діагностичною, терапевтичною та навчальною метою.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/19020
Тип вмісту: Training program
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FPsy)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
tyutor_pr.pdf731,5 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.