Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/18744
Назва: Психологія залежностей
Автори: Мудрик, Алла Богданівна
Бібліографічний опис: Мудрик А. Б. Психологія залежностей : силабус вибіркової навчальної дисципліни підготовки бакалавра, спеціальності 053 – психологія, освітньо-професійної програми Психологія для денної форми навчання / Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, факультет Психології та соціології, кафедра загальної і соціальної психології та соціології. Луцьк, 2020. 18 с.
Дата публікації: вер-2020
Дата внесення: 26-січ-2021
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Країна (код): UA
Теми: психологія адитивної поведінки
типологія адикцій
хімічні адикції
нехімічні адикції
Короткий огляд (реферат): Залежна (або адиктивна) поведінка є спробою втечі від реальності за допомогою зміни свого психічного стану, що забезпечує ілюзію безпеки та емоційного комфорту. Залежність є формою рабства, яка обмежує особистісні можливості. Будь-яка залежність є перешкодою на шляху до самореалізації. Сучасний реєстр поведінкових залежностей нараховує близько тисячі різних адиктивних «агентів» (адиктогенів), що спонукують до формування хвороб залежності. Залежності в патологічній формі прояву стають дедалі частішим явищем, а це означає, що з’являється більша кількість людей, яка потребує психологічної допомоги. Тому одними з найбільш важливих завдань сьогодення є набуття знань з «Психології залежності», використання їх на практиці з метою збереження психологічного здоров’я людини, профілактики залежностей та формування гармонійно розвиненої особистості. Курс «Психологія залежностей» надає студентам можливість отримати комплекс теоретичних та практичних знань та оволодіти практичними навичками діагностики, профілактики, корекції, реабілітації психологічних залежностей.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/18744
Тип вмісту: Training program
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FPsy)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
psyhol_zalezhn.pdf620,51 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.