Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/18729
Назва: Етносоціологія
Автори: Ємельянова, Юлія Павлівна
Приналежність: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Бібліографічний опис: Ємельянова Ю. П. Етносоціологія силабус вибіркової навчальної дисципліни підготовки бакалавра спеціальності 054 Соціологія освітньо-професійної програми «Соціальний аналіз, консалтинг, управління» для денної та заочної форми навчання / Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, факультет психології та соціології, кафедра загальної і соціальної психології та соціології. Луцьк, 2020. 13 с.
Дата публікації: вер-2020
Дата внесення: 25-січ-2021
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Країна (код): UA
Теми: етнос
етнічна спільнота
етносоціальна структура
етнічна культурна система
Короткий огляд (реферат): Сучасна соціологія має теоретичні та методологічні інструменти для оцінки макросоціальних процесів, здатна аналізувати тенденцій розгортання багатьох соціальних проблем загальнопланетарного масштабу. Саме такими виявляються етнічні та міжетнічні проблеми, які спроможні трансформувати світове соціальне середовище у цілому. Саме у часи поширення етносоціальної проблематики з’являється нова соціологічна дисципліна – етнічна соціологія, яка стає ще однією теорією середнього рівня. Мета навчального курсу «Етносоціологія» – формування у студентів теоретичного уявлення про етносоціальні процеси як окремий та надзвичайно важливий вимір соціального буття людини. Фахівець-соціолог повинен розуміти та аналізувати складну взаємозалежність різних аспектів буття сучасного людства. Невід’ємною частиною підготовки фахівців соціально-гуманітарного напрямку, у тому числі у галузі соціології, є формування вміння виокремлювати етносоціальну проблематику у суспільному процесі.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/18729
Тип вмісту: Training program
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FPsy)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
etnosociol_syl.pdf883,42 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.