Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/18374
Назва: Кочур Г., Воронович І. «Простягни через простір свою знеможену руку…»: вірші та родинні листи 1945 -1959 років
Автори: Кочур Григорій, Воронович Ірина
Бібліографічний опис: Кочур Г., Воронович І. «Простягни через простір свою знеможену руку…»: вірші та родинні листи 1945 1959 років / передм. В. Скуратівського; упоряд. та приміт. М. Кочур, Н. Колошук, Л. Кондратюк; післямова Н. Колошук. Харків: Права людини, 2018. 215 с.
Дата публікації: 2018
Дата внесення: 24-вер-2020
Видавництво: видавництво "Права людини", Харків
Теми: Григорій Кочур
Ірина Воронович
родинні листи
поетична збірка Г.Кочура "Інтинський зошит"
м.Інта
політичні репресії
Короткий огляд (реферат): У період 1945 1950-х рр. у концтаборі ҐУЛАҐУ поблизу селища Інта (Республіка Комі, СРСР) виникло своєрідне мистецьке об’єднання – група людей, які прагнули творчого життя і знайшли його в поезії. Назвемо його «Інтинською школою». Її авторитетним центром став тодішній в’язень, а згодом український перекладач-поліглот Григорій Кочур; входили до нього представники кількох генерацій українських митців, які гуртувалися навколо Кочура в таборі й опісля – в Ірпені. Кочур і його побратими стали своєрідною з’єднувальною ланкою в ланцюгу наступності української поетичної традиції. Кочурова віршова поетика в «Інтинському зошиті» вражає вишуканістю, розмаїттям, використанням незатертих формальних прийомів віршування, оновленням класичної форми, позаяк є талановитим втіленням ідей, незвичних для легальної тодішньої (сталінського періоду) української літератури: ця лірика розвиває екзистенційні трагічні мотиви, декларує вагу поетичного слова, виявляє особисту гідність і незламність людини. У книгу входять власні вірші Г. Кочура, опубліковані в єдиній прижиттєвій збірці «Інтинський зошит» (1989), котра стала бібліографічним раритетом, а також родинні листи (Г. Кочура до дружини І. Воронович та її листи до чоловіка), переважна частина яких ніде не опублікована й знаходиться у приватному Літературному музеї Г. Кочура в Ірпені.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/18374
Тип вмісту: Book
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FFG)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
02-02_Kochur_Stretch through the space.pdf1,04 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.