Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/18290
Назва: Автобіографічні повісті М. Стельмаха: нефікційна чи «лірична» проза?
Автори: Колошук, Надія Георгіївна
Бібліографічний опис: Колошук Н. Автобіографічні повісті М. Стельмаха: нефікційна чи «лірична» проза? // Михайло Стельмах у новітніх парадигмах наукового знання : зб. матеріалів Всеукр. наук.-практ. конф., присвяч. 105-річчю від дня народж. письменника / гол. ред. О. М. Куцевол [та ін.]. – Вінниця : Нілан-ЛТД, 2017. С. 15-24.
Дата публікації: 2017
Дата внесення: 11-вер-2020
Видавництво: Вінницький державний педагогічний університет імені М.Коцюбинського
Теми: автобіографічні повісті М. Стельмаха
лірична проза
соцреалізм
зміна канону
читацька рецепція
Короткий огляд (реферат): Ідеться про сприймання повістей «Гуси-лебеді летять…» та «Щедрий вечір» у контексті феномену «ліричної прози» часів радянської «відлиги». Їх не можна віднести до автобіографічних творів nonfiction, зате вони дають можливість з’ясувати особливу природу автобіографізму в українського письменника за радянських часів – соцреалістичні засади її поетики та змісту. Зважитися на радикальну відмову від радянських ідеологічних догм М. Стельмах не був готовий. У його свідомості залишалися чинними міфи про радянську владу, яка нібито відкрила українському селянству «дорогу до щасливого майбутнього», і він сам доклав руку до поетизації цих міфів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/18290
Тип вмісту: Article
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FFG)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Stelvah_105r-15-24.pdf444,04 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.