Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/18283
Назва: Пам’яткоохоронна діяльність в Україні у ХХ–ХХІ столітті
Автори: Гаврилюк, Олександр Никифорович
Бібліографічний опис: Гаврилюк О. Н. Пам’яткоохоронна діяльність в Україні у ХХ–ХХІ столітті : програма вибіркової навчальної дисципліни підготовки магістра спеціальності 032 Історія та археологія ; освітньо-професійних програм "Історія, європеїстика, археологія", "Історія, суспільствознавство" ; підготовки магістра спеціальності 014 "Середня освіта (Історія)" освітньо-професійної програми "Середня освіта. Історія, правознавство" / Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, кафедра археології, давньої та середньовічної історії України. - Луцьк, 2020. - 26 с.
Дата публікації: 19-лют-2020
Дата внесення: 11-вер-2020
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Теми: пам’яткоохоронна справа
реставрація
музей
культурна спадщина
ЮНЕСКО
Короткий огляд (реферат): Дисципліна «Пам’яткоохоронна діяльність в Україні у ХХ–ХХІ столітті» належить до переліку вибіркових навчальних дисциплін підготовки магістрів галузі знань 03 «Гуманітарні науки», спеціальності 032 «Історія та археологія», за освітньо-професійними програмами «Історія, європеїстика, археологія», «Історія, суспільствознавство»; підготовки магістрів галузі знань 01 «Освіта/Педагогіка», спеціальності 014 «Середня освіта (Історія)», за освітньо-професійною програмою «Середня освіта. Історія, правознавство» і спрямована на вивчення студентами історії пам’яткоохоронної справи в Україні вподовж ХХ–ХХІ ст. як комплексу заходів теоретичного і практичного характеру, що мають за мету виявлення, облік, вивчення, захист, реставрацію/реконструкцію, представлення й використання об’єктів національної культурної та природної спадщини. Мета навчальної дисципліни: формування у студентів системних знань про історію і зміст охорони усіх видів рухомих і нерухомих пам’яток на теренах України впродовж ХХ–ХХІ ст. Вивчення дисципліни передбачає вирішення таких завдань: - розгляд теоретичних основ пам’яткоохоронної діяльності, насамперед ознайомлення студентів із змістом термінів, пов’язаних з навчальною дисципліною, усвідомлення ними їх значення для функціонування пам’яткоохоронної справи; - оволодіння студентами знаннями про функціонування сучасної національної системи органів управління сферою охорони пам’яток; - набуття студентами навичок роботи з нормативними документами, які стосуються здійснення пам’яткоохоронної діяльності; - вироблення у студентів уміння застосовувати теоретичний інструментарій на практиці як вагомої умови піднесення ефективності роботи з охорони національної культурної та природної спадщини.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/18283
Тип вмісту: Training program
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FH)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Havryliuk Ol.-2020-Програма Памяткоох. діяльність.pdf893,34 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.