Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/18282
Назва: Організація краєзнавчої роботи учнів
Автори: Понєдєльник, Лариса Анатоліївна
Бібліографічний опис: Понєдєльник Л. А. Організація краєзнавчої роботи учнів : програма вибіркової навчальної дисципліни підготовки бакалавра спеціальності 014 Середня освіта (Історія) освітньої програми Історія, правознавство / Л. А. Понєдєльник ; Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, Кафедра нової та новітньої історії України. - Луцьк, 2019. - 9 с.
Дата публікації: 16-жов-2019
Дата внесення: 10-вер-2020
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Теми: краєзнавство
музей
педагогіка
Короткий огляд (реферат): Курс «Організація краєзнавчої роботи учнів» у новому етапі розвитку українського суспільства вимагає вирішення сучасною школою невідкладних завдань. У провідних нормативних документах держави чітко простежується спрямованість на виховання в підростаючого покоління національної самосвідомості, поваги до історії та традицій свого народу, формування громадянської позиції. Важливу роль у реалізації цих завдань покликане здійснити краєзнавство, яке забезпечує зв’язок процесу навчання і виховання учнів з особливостями народної культури та навколишнього середовища, сприяє консолідації української молоді, формуванню в неї патріотичних почуттів та переконання про єдність українських земель. Тому до навчальної діяльності школярів уводяться окремі краєзнавчі курси, спрямовані на всебічне вивчення “малої” батьківщини. Зростає роль краєзнавства і в процесі підготовки майбутніх учителів. У “Концепції краєзнавчої освіти та виховання” вказується, що в навчальних закладах України підготовка фахівців-краєзнавців здійснюється завдяки запровадженню краєзнавчих циклів дисциплін, уведення в навчальний процес спеціальних курсів або окремих краєзнавчих тем.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/18282
Тип вмісту: Training program
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FH)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
краєзнавча робота учнів, для репозитарію.pdf752,21 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.