Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/18278
Назва: Туристсько-рекреаційні ресурси Ковельського району Волинської області
Автори: Чижевська, Лариса Тарасівна
Дацюк, Вікторія Олегівна
Поторась, Олег Володимирович
Бібліографічний опис: Чижевська Л. Т., Дацюк В. О., Поторась О. В. Туристсько-рекреаційні ресурси Ковельського району Волинської області // Науковий вісник Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. - Луцьк, 2020. - № 5(409) : Серія : Географічні науки. - С. 126-132.
Дата публікації: 2020
Дата внесення: 10-вер-2020
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Теми: Волинська область
Ковельський район
туристсько-рекреаційні ресурси
туризм
рекреація
природні ресурси
лісистість
ландшафтні заказники
водні ресурси
природно-заповідний фонд
сільський туризм
зелений туризм
Короткий огляд (реферат): Проведено аналіз природних та історико-культурних складових туристсько-рекреаційних ресурсів Ковельського району Волинської області. Детально проаналізовано природні передумови розвитку сфери туризму та рекреації. Визначено унікальну роль лісів, водних об’єктів, природоохоронних територій, флори та фауни у формуванні структурних особливостей галузі відпочинку населення. Проаналізовано стан та напрями використання окремих рекреаційних пунктів району. Систематизовано матеріали щодо наявних історико-культурних ресурсів у межах Ковельського району. Подано інформацію про специфіку місцевих музеїв, історичних та сакральних споруд. Охарактеризовано мережу приватних садиб, що функціонують на досліджуваній території. Простежено сезонні особливості розвитку туристсько-рекреаційної сфери та її вплив на суспільно-географічні й економічні процеси у районі. Встановлено, що досліджуваний район має низку переваг для розвитку туризму та рекреації, серед яких унікальність ландшафтів, значні площі лісів, тиша й чистота природних компонентів. Виявлено чинники, що перешкоджають ефективному розвитку туризму та рекреації у районі, а саме недосконалість інфраструктури та відсутність реклами. Підтверджено, що дослідження природних та історико-культурних передумов туристсько-рекреаційної діяльності сприятиме вдосконаленню її функціонування, підвищенню рівня життя населення району, забезпечить екологічну освіченість та пізнавальну діяльність туристів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/18278
Тип вмісту: Article
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FGEO)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ЧИЖЕВСЬКА ДАЦЮК ПОТОРАСЬ-4-10.pdf550,83 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.