Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/18269
Назва: Творчі зв’язки прозової спадщини Олени Пчілки та Лесі Українки
Автори: Колошук, Надія Георгіївна
Бібліографічний опис: Колошук Н. Творчі зв’язки прозової спадщини Олени Пчілки та Лесі Українки // Волинь філологічна: текст і контекст : зб. наук. праць. Вип. 28 : Олена Пчілка в літературному процесі порубіжжя / упоряд. Т. П. Левчук ; Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки. Луцьк, 2019. С. 17-32.
Дата публікації: 2019
Дата внесення: 9-вер-2020
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Теми: Олена Пчілка
Леся Українка
народницька традиція
модель поведінки в колоніальній культурі
творчі зв’язки
проза
оповідання
новаторство
Короткий огляд (реферат): Доцільність зіставлення прозових творів Олени Пчілки та Лесі Українки зумовлена тим, що вони прийшли до читачів практично одночасно, хоча Олену Пчілку дослідники досі коментують у контексті реалістично-народницької традиції в українській літературі ХІХ століття, а Лесю Українку – як модерністку ХХ століття. Насправді, як показала О. Забужко, це дві знакові постаті української модерної культури. Вони були близькі своїми поглядами на найважливіші засади й перспективи сучасного їм українського життя, сповідували гуманні й демократичні принципи ставлення до народу, не ідеалізуючи його. Леся Українка надзвичайно стрімко розвивала свій талант прозаїка, тоді як Олена Пчілка тяжіла до певного консерватизму. Обидві були непримиренні до колоніального гніту.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/18269
Тип вмісту: Article
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FFG)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ОленаПчілкаЛесяУкраїнкаПроза.pdf671,68 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.