Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/18037
Назва: Суб’єктна парадигма речень з метафоричними предикатами в сучасній українській мові
Автори: Межов, Олександр Григорович
Бібліографічний опис: Межов О. Г. Суб’єктна парадигма речень з метафоричними предикатами в сучасній українській мові // Наукові записки [Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка]. Серія : Філологічні науки. Кропивницький, 2017. Вип. 154. С. 677–683.
Дата публікації: 2017
Дата внесення: 8-лип-2020
Видавництво: Кіровоградський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка
Теми: парадигма
просте речення
суб’єкт
метафоричний предикат
відмінок
прийменник
валентність
Короткий огляд (реферат): У статті здійснено комплексний аналіз суб’єктної семантико-синтаксичної парадигми простих речень з метафоричними предикатами на матеріалі художніх та публіцистичних текстів сучасної української літературної мови із застосуванням описового, структурного та трансформаційного методів дослідження. Виділено основні типи суб’єктів на комунікативному та семантичному рівнях речення. Встановлено відмінкові та прийменниково-відмінкові засоби їх вираження при метафоричних предикатах дії, процесу і стану. З’ясовано співвідношення семантико-синтаксичної, формально-синтаксичної та комунікативної структур простого речення з метафоричними предикатами. Виявлено комунікативно-прагматичні функції таких конструкцій у різностильових текстах.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/18037
Тип вмісту: Article
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FFG)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
субєктна парадигма.pdf505,36 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.