Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/17979
Назва: Однорідність як семантико-синтаксична категорія речення у сучасній лінгвістиці
Автори: Межов, Олександр Григорович
Бібліографічний опис: Межов О. Г. Однорідність як семантико-синтаксична категорія речення у сучасній лінгвістиці // Лiнгвiстичнi студiї : зб. наук. праць / Донецький нац. ун-т ім. Василя Стуса; гол. ред. А. П. Загнітко. Вінниця : ДонНУ ім. Василя Стуса, 2018. Вип. 35. С. 65–70.
Дата публікації: 2018
Дата внесення: 7-лип-2020
Видавництво: Донецький національний університет імені Василя Стуса
Теми: сурядність
однорідність
однорідний ряд
однорідні синтаксеми
узагальнювальне слово
синтаксичний зв’язок
семантико-синтаксичне відношення
семантико-синтаксична категорія
речення
Короткий огляд (реферат): Стаття присвячена аналізу особливостей та структурних виявів категорії однорідності на семантико-синтаксичному рівні простого речення. Простежено еволюцію поглядів на речення з однорідними членами та узагальнювальним словом, з’ясовано статус цих конструкцій у сучасній лінгвістиці. Визначено спільні й відмінні диференційні ознаки категорій сурядності та однорідності. Окрему увагу зосереджено на семантико-синтаксичній типології та дериваційних параметрах однорідних синтаксем. Виявлено різновиди семантико-синтаксичних відношень між синтаксемами однорідного ряду та специфіку їх реченнєвої залежності від опорного компонента. Встановлено закономірності функціонування однорідних синтаксем у семантико-синтаксичній структурі простого речення та їхню кореляцію з формально-синтаксичними компонентами.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/17979
Тип вмісту: Article
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FFG)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Однорідність.pdf214,24 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.