Please use this identifier to cite or link to this item: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/17956
Title: Специфіка викладання «Практичного курсу польської мови» для студентів спеціальності «Мова та література (польська)»
Authors: Васейко, Юлія Святославівна
Bibliographic description (Ukraine): Васейко Ю. Специфіка викладання «Практичного курсу польської мови» для студентів спеціальності «Мова та література (польська)». Україна та Польща: минуле, сьогодення, перспективи : Науковий часопис Інституту Польщі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Луцьк : Вид. Дім «Твердиня», 2016. Т. 5. С. 8-12.
Issue Date: 2016
Date of entry: 7-Jul-2020
Publisher: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Keywords: методика викладання польської мови
методи оптимізації дидактичного процесу
Abstract: У статті описана специфіка викладання «Практичного курсу польської мови» для студентів спеціальності «Мова та література (польська)», представлено аналіз найбільш типових труднощів, які виникають під час засвоєння польської фонетики, орфографії, граматики, лексики, запропоновано рекомендації щодо підвищення ефективності оволодіння майбутніми полоністами теоретичними відомостями і практичними уміннями з названого вище предмету. З’ясовано, що для продуктивного вивчення польської мови потрібно так організувати дидактичний процес, аби увага студентів концентрувалася на відмінностях у фонетичній, лексичній, граматичній системах української та польської мов, належить рухатися від легшого матеріалу до складнішого, заохочувати читати вголос, переказувати тексти, учити скоромовки для постійного вдосконалення орфоепічних умінь, навичок, укладати міні-словники омонімів і т.д.
URI: http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/17956
Content type: Article
Appears in Collections:Наукові роботи (FFG)



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.