Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/17932
Назва: Контекстуалізація предмета думки мовця в дискурсі
Автори: Ковальчук, Людмила Володимирівна
Бібліографічний опис: Ковальчук Л. Контекстуалізація предмета думки мовця в дискурсі . Нова філологія . 2009. 35. 95-99.
Дата публікації: 2009
Дата внесення: 6-лип-2020
Видавництво: Запорізький національний університет
Теми: контекстуалізація
предмет думки мовця
контекстуальна модель
інтродукція
ідентифікація
Короткий огляд (реферат): У статті розглянуто комунікативний статус контекстуалізації предмета думки мовця в дискурсі. Контекстуалізація – це лінгвокогнітивна операція, що полягає у конкретизації предмета думки мовця в дискурсі з опорою на релевантні контекстуальні моделі комунікативних партнерів. Процес контекстуалізації направлений на інтродукцію та ідентифікацію предмета думки мовця в дискурсі. Введення предмета думки мовця в дискурс здійснюється за допомогою маркованих інтродукторів. До операцій, які ідентифікують предмет думки мовця в дискурсі, належать номінація, дефінітизація та специфікація. Характерною особливістю контекстуалізації є можлива компресія інтродукції та ідентифікації предмета думки мовця, а також порушення послідовності фаз контекстуалізації, що пояснюється особливостями комунікативної ситуації.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/17932
Тип вмісту: Article
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FIF)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
kont.pdf267,8 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.