Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/17930
Назва: Мовний жарт у смисловій структурі оповідань Славомира Мрожека
Автори: Васейко, Юлія Святославівна
Федорук, Максим
Бібліографічний опис: Васейко Ю., Федорук М. Мовний жарт у смисловій структурі оповідань Славоміра Мрожека. Україна та Польща: минуле, сьогодення, перспективи : Науковий часопис Інституту Польщі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Луцьк, 2019. Т. 6. С. 29-31.
Дата публікації: 2019
Дата внесення: 3-лип-2020
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Теми: жарт
мовний жарт
гротекс
абсурд
комізм
Короткий огляд (реферат): Статтю присвячено аналізу творчої спадщини польського драматурга Славомира Мрожека, а саме вивченню лінгвальних засобів формування ефекту комічного у його творах. У результаті дослідження було доведено, що автор, яскравий представник театру абсурду, уміло послуговується вербальними засобами творення мовного жарту у своїх літературних текстах, тому його оповідання характеризує гротеск і карикатурність в описі людей, подій та явищ. Примітивність життя, духовне зубожіння, критика автоматизму, міщанства, конформізму, деіндивідуалізації й некомунікабельності, дидактизм у мистецтві – те, проти чого все своє життя виступав письменник. Звернено увагу, що фантастика в творах С. Мрожека змішується з реальністю, а життя героїв замальовується у вигляді начебто хаотичного нагромадження випадковостей, на перший погляд безглуздих ситуацій. У дослідженні розглядаються основні механізми формування мовного жарту в гротескних оповіданнях майстра слова «Слон», «Баба», «Весілля в Атоміцах».
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/17930
Тип вмісту: Article
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FFG)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Васейко Ю. Мовний жарт.pdf214,62 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.