Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/17889
Назва: Нелінійа регресія: основні поняття та прикладне застосування в економіці
Автори: Бегун, Світлана Іванівна
Муран, Анатолій Ярославович
Бібліографічний опис: Бегун С. І., & Муран А. (2020) Нелінійна регресія: основні поняття та прикладне застосування в економіці . Регіональна економіка та управління (2(28)) , cc. 15-19.
Дата публікації: тра-2020
Дата внесення: 30-чер-2020
Видавництво: ГО «Східноукраїнський інститут економіки та управління»
Теми: нелінійна регресія
економетрична модель
моделювання
економічна система
лінеаризація
Короткий огляд (реферат): У статті розглянуто основні поняття нелінійної регресії та можливості прикладного застосування методів нелінійного регресійного аналізу в економіці. Обґрунтовано, що в умовах ринкової економіки переважаюча кількість процесів мають нелінійний характер, що зумовлює необхідність використання відповідних методів моделювання. Висвітлено, що в економетричній науці у разі існування між економічними явищами нелінійних відношень, їх формалізоване вираження здійснюють за допомогою відповідних нелінійних функцій. З’ясовано, що прикладне застосування методів нелінійного регресійного аналізу досить довго недооцінювалося у зв’язку із складністю алгоритмів побудови моделей та їх подальшою оцінкою. Наведено приклади відповідних моделей та особливості їх практичної реалізації засобами нелінійного програмування.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/17889
Тип вмісту: Article
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FEU)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Nonlinear regression_Begun_Muran.pdf292,17 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.