Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/17886
Назва: Англійська мова в Європейському Союзі: від становлення до нативізації
Автори: Данильчук, Анна Леонардівна
Бібліографічний опис: Данильчук, А. Л. (2018). Англійська мова в Європейському Союзі: від становлення до нативізації. Англійська мова в Європейському Союзі: від становлення до нативізації (9), сс. 65-71.
Дата публікації: 2018
Дата внесення: 30-чер-2020
Видавництво: Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки
Теми: мовна політика
англійська мова
ЄС
Короткий огляд (реферат): Статтю “Англійська мова в Європейському Союзі: від становлення до нативізації” присвячено оглядовому аналізу еволюції ролі англійської мови в Європі та її особливим функціям у Європейському Союзі. Продемонстровано вплив зв'язку політичних, економічних та соціальних факторів на становлення англійської мови як lingua franca сучасного світу. Визначено передумови особливого лінгвістичного статусу англійської мови у Європейському Союзі, її вплив на міжкультурну комунікацію та створення спільного, пан’європейського мовно-культурного простору. Проаналізовано ознаки нативізації англійської мови під впливом інших мов Європейського Союзу та гіпотезу виникнення окремого, відмінного від стандартного, варіанту англійської мови – європейської англійської. У ілюстративному матеріалі дослідження продемонстровано типові форми лексичної нативізації англійської мови у Європейському Союзі. Також визначено поняття дискурсивної нативізації та необхідні умови для її закріплення у англійській мови ЄС.
Опис: Мовна політика Європейського Союзу
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/17886
Тип вмісту: Article
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FIF)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
48.pdf764,53 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.