Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/17765
Назва: Сучасний стан і напрямки використання ботанічного заказника «Теребіжі» Славутського району Хмельницької області
Автори: Шкарупелова, Ірина Олександрівна
Чижевська, Лариса Тарасівна
Бібліографічний опис: Шкарупелова І. О., Чижевська Л. Т. Сучасний стан і напрямки використання ботанічного заказника «Теребіжі» Славутського району Хмельницької області // Суспільно-географічні чинники розвитку регіонів : матеріали ІV Міжнар. наук.- практ. Інтернет-конференції (м. Луцьк, 9–10 квітня 2020 р.) / за ред. Ю. М. Барського, С. О. Пугача. – Луцьк, 2020. – С. 88-89.
Дата публікації: 9-кві-2020
Дата внесення: 2-чер-2020
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Теми: природні ресурси
природоохоронна територія
природно-заповідний фонд
ботанічний заказник
Славутський район
Хмельницька область
Короткий огляд (реферат): Теребіжі – ботанічний заказник загальнодержавного значення в Україні. Природоохоронного статусу цій території як унікальній природній екосистемі, що має наукове та екологічне значення, надано у 1995 році. Спочатку досліджувана територія функціонувала як гідрологічний заказник у зв’язку із наявністю в її межах природного комплексу з чотирьох озер. У 2005 році заказник віднесено до категорії ботанічного. Загальна площа природоохоронної території – 30,3 га. Знаходиться вона у Славутському районі Хмельницької області, на захід від с. Голики. Підпорядковується державному підприємству «Славутське лісове господарство», простягаючись на окремі квартали Голицького лісництва [3]. Загалом територія є колишньою долиною стоку льодовикових вод.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/17765
Тип вмісту: Thesis
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FGEO)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Теребіжі.pdf225,87 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.