Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/17652
Назва: Органічне сільське господарство в Україні: історичний та екологічний аспекти розвитку
Автори: Карпюк, Зоя Костянтинівна
Шевчук, Тетяна Вячеславівна
Бібліографічний опис: Карпюк З. К., Шевчук Т. В. Органічне сільське господарство в Україні: історичний та екологічний аспекти розвитку // Науковий вісник Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки / Східноєвроп. нац. ун-т ім. Лесі Українки. – Луцьк, 2020. - № 1(405) : Географічні науки. - С. 56-65.
Дата публікації: 2020
Дата внесення: 11-тра-2020
Теми: органічне сільське господарство
органічне виробництво
органічна продукція
органічний ринок
землекористування
родючість ґрунтів
Короткий огляд (реферат): Проведено дослідження органічного сільського господарства, що є альтернативою традиційному методу землекористування та виникло на фоні технологічних змін у виробництві сільськогосподарської продукції. З’ясовано історичні й екологічні передумови формування, сучасні показники стану, перспективи розвитку цього напряму землекористування. Розкрито суттєві переваги органічного сільського господарства, що полягають у відновленні родючості ґрунтів, мінімізації негативного впливу на довкілля, виробництві біологічно повноцінних й екологічно безпечних продуктів харчування, створенні додаткових робочих місць у сільській місцевості, появі нових перспектив у формуванні експортного та продовольчого потенціалу країни. Показано просторове поширення органічного сільського господарства, обґрунтована доцільність широкого впровадження у сільськогосподарську практику. Під час роботи використовувалися методи історичного та еколого-географічного аналізу, картографічний, моделювання і статистичний методи.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/17652
Тип вмісту: Article
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FGEO)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ОРГАНІЧНЕ СГ.pdf1,47 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.