Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/17566
Назва: Особливості екологічної свідомості студентської молоді в умовах суспільних перетворень
Автори: Потапчук, Людмила Володимирівна
Кордунова, Наталія Олександрівна
Бібліографічний опис: Потапчук Н. О., Кордунова Н. О. Особливості екологічної свідомості студентської молоді в умовах суспільних перетворень // Психологічні перспективи. – Луцьк : Вежа-Друк, 2016. – Вип. 28. - С. 245–255.
Дата публікації: 2016
Дата внесення: 22-кві-2020
Видавництво: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Теми: свідомість
екологічна свідомість
довкілля
колборативна
несесітивна
індиферентна
екосовмесійна
гашенарна екодиспозиція
Короткий огляд (реферат): У статті розглянуто особливості прояву екологічної свідомості студентської молоді за умов суспільних перетворень у сучасному українському суспільстві. З’ясовано, що негативний вплив економічних, політичних перетворень зумовлює появу викривлень нормативної свідомості особистості. Таке викривлення впливає й на формування екологічної свідомості студентської молоді. У роботі проаналізовано наукові підходи до розуміння понять «свідомість», «екологічна свідомість». Зазначено, що свідомість – це вищий рівень психічної активності та психічного відображення суб’єктивних образів суб’єктивного світу, активності людини в освоєнні об’єктивної дійсності. Показано, що одне з вагомих місць у структурі свідомості посідає екологічна свідомість, спрямована на організацію і трансформацію навколишнього світу відповідно до власних потреб та намірів. Наведено результати емпіричного дослідження щодо рівня сформованості екологічної свідомості студентської молоді. Визначено аспекти екологічної свідомості, що мають високий рівень значущості для виявлення індексів екопсихологічних диспозицій, які визначають спрямованість дій і вчинків на взаємодію з довкіллям. Емпірично встановлено, що на етапі студентського віку триває формування екологічної свідомості. Перспективи подальших досліджень убачаємо в поглибленому вивченні нормативної моделі екологічної свідомості зростаючої особистості як суб’єкта екопростору. Ключові слова: свідомість, екологічна свідомість, довкілля, колборативна, несесітивна, індиферентна, екосовмесійна, гашенарна екодиспозиція.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/17566
Тип вмісту: Article
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FPsy)



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.