Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/17562
Назва: Звʼязок академічної прокрастинації з організацією навчальної діяльності студентів
Автори: Дмитріюк, Наталія Степанівна
Кордунова, Наталія Олександрівна
Мілінчук, Володимир Ігорович
Бібліографічний опис: Дмитріюк Н. С., Кордунова Н. О., Мілінчук В. І. Звʼязок академічної прокрастинації з організацією навчальної діяльності студентів // Актуальні проблеми психології : збірник наукових праць Інституту психології імені Г. С. Костюка НАПН України. – Київ, 2019. – Том I : Організаційна психологія. Економічна психологія. Соціальна психологія. – Вип. 53. – С. 62-67.
Дата публікації: 2019
Дата внесення: 22-кві-2020
Видавництво: Інститут психології імені Г. С. Костюка
Національна академія педагогічних наук України
Теми: прокрастинація
академічна прокрастинація
студентське середовище
рівень прокрастинації
феномен прокрастинації
Короткий огляд (реферат): У статті розглянуто феномен академічної прокрастинації – свідомого відкладання суб’єктом намічених дій, незважаючи на те, що це спричинить певні проблеми, своєрідної емоційної реакції людини на плановані або необхідні справи. Визначено сутність академічної прокрастинації як психолого-педагогічної проблеми. Показано, що саме навчальний процес характеризується умовами, в яких найчастіше виникає прокрастинація. Виявлено на основі емпіричного дослідження особливості різних рівнів академічної прокрастинації серед студентів. Висвітлено наслідки академічної прокрастинації, що впливають на якість навчання та життя студента і призводять до зниження рівня якості успішності, підвищення рівня тривожності. Представлено результати дослідження особливостей організації навчальної діяльності та взаємозв’язку з прокрастинацією у досліджуваних групах студентів. Показано, які особистісні складові впливають на рівень прокрастинації, і якими особливостями характеризується той чи інший рівень прокрастинації. Запропоновано заходи боротьби з академічною прокрастинацією: уважніше ставлення викладачів до студентів, урахування їхніх індивідуальних особливостей у процесі навчання, уведення системи заохочень, сприяння розвитку академічних зв’язків і взаємодопомоги між студентами, упровадження різноманітних методів і технологій навчання, застосування ефективних систем планування та форм виконання завдань студентами.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/17562
Тип вмісту: Article
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FPsy)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ЗВ’ЯЗОК АКАДЕМІЧНОЇ ПРОКРАСТИНАЦІЇ .pdfОсновна стаття690,25 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.